Nokla Mini E71 TV DUAL SIM

Witam, zamówiłem ten telefon - http://allegro.onet.pl/telefon-e71-tv-d … 73849.html . Wiem że to jest telefon z Chin więc się nie spodziewam jakiegoś technologicznego cudu :slight_smile: W internecie przeglądałem sobie informacje na temat chińskich telefonów i znalazłem informację na temat problemów z ładowaniem baterii w telefonie Sciphone I68, nie wolno ładować na włączonym telefonie bo może się popsuć. Czy ma ktoś może zamówiony przeze mnie telefon i może udzielić info czy też trzeba go ostrożnie ładować i co z formatowaniem baterii ? Dzięki za odp.

Formatować, a raczej formować tak jak akumulatory NiMH nie trzeba. Naładuj do pełna i odłącz, nie dopuszczaj do nadmiernego rozładowania. Po kilku ładowaniach powinien trzymać trochę dłużej (przynajmniej na oryginałach tak jest). Z tego co zauważyłem z wypowiedzi innych tanie akumulatory chodzą średnio od 2 do 6 miesięcy. Poza tym masz napisane…

… więc wiadomo czemu są 2 szt.

Co do problemów z ładowaniem - trafisz na model to będzie go miał, nie trafisz to nie. To się po prostu zdarza w takich telefonach.

A aukcja mi się podoba…

Za tą cenę wolałbym kupić coś z tego

allegro.pl - Nokie do 100zł

Dzięki za odp i za rady co do formowania baterii. Co do samej aukcji to zdaję sobie sprawę że cena za telefon 9,90 zł jest hmm śmieszna :slight_smile: i że przesyłka przewyższa cenę telefonu ale przetestować co tam ludzie z CHRL wymyślili w takim telefonie można. Co do tej nokii do której wysłałeś link na allegro (1616) że wolał byś ją kupić niż tego Chińczyka, to powiem tak: miałem ją ponad rok i zbyt specjalnym telefonem to ona nie jest (obudowa strasznie nie dopasowana ze sobą, wszystko trzeszczy w ręku) i soft się zawieszał. Nikomu Nokii 1616 bym nie polecił :slight_smile:

Tam masz też np. Nokie 3110c i Nokie 6300.

Chińczycy za dużo nie wymyślą, z reguły opakowanie i wygląd jest ładny, a rzeczywistość inna, począwszy od plastików, ukończywszy na ładowaniu. Zrób wideo-recenzje na YT:).

Ogólnie to za taką cenę to telefon spoko. Tu wideo-recenzja:

Myślę, że mógłbyś się skontaktować z użytkownikiem tego wideo i ewentualnie się go dopytać więcej o telefonie (choć data dodania wideo jest trochę stara, szanse jakieś są, zresztą jest więcej wideo o tym telefonie, oraz użytkowników tego telefonu chociażbyś w komentarzach)

Chociaż Nokia 6300 też jest dobrym wyborem. Jest zgrabny, ma jasny wyświetlacz i sporo funkcji. No i od producenta Nokia :stuck_out_tongue:

Już się skontaktowałem na takim forum poświęconym Chińskim telefonom :slight_smile: i z ładowaniem jest wszystko oki, tylko tak jak napisał ~ra-v nie trzeba formować baterii. Dostałem na meila kod, dzięki któremu mogę śledzić gdzie jest moja przesyłka, lecz on nie działa. Te kody to pic na wodę ? Czy tylko w moim przypadku trafiłem na nie działający kod ? :slight_smile:

Z tymi kodami to sam nie mam pojęcia, też kilka razy dostałem taki kod, ale również nie działał, być może paczka nie została jeszcze wysłana i dlatego, ponieważ ja od razu patrzyłem online i było napisane, że albo zły kod, albo rzecz jeszcze nie została wysłana, coś takiego już nie pamiętam, chętnie bym się też coś o tych kodach dowiedział.

A może wysyłają paręnaście sztuk, bo jak z chin to opłaty celne są doliczane i czekają na większe zamówienie.

Dziś otrzymałem przesyłkę :slight_smile: Powiem tak, nie spodziewałem się że za tak małe pieniądze ten telefon będzie aż tak dobry :slight_smile: Jego wykonanie oceniam 5/5, obudowa jest metalowa z plastikowymi elementami, dobrze układa się w dłoni. Nie ma problemów z zasięgiem, rozmowami czy pisaniem SMSów. Udało mi się także ustawić na nim internet (ustawienia od Noki N97 pasują :smiley: ) Dual Sim jak i analogowa telewizja działają bez zarzutów. Testowałem kilka filmów w formacie MP4 i 3gp, wszystkie odtworzył bez zacięć :slight_smile: Za takie pieniądze nic lepszego się nie dostanie, w pełni go polecam każdemu :slight_smile: A teraz z innej beczki, doszedł do mnie też Chiński klon iPada - Leader V70 ( http://allegro.pl/show_item.php?item=1784769922 ). Tablet o ekranie 7 calowym z Androidem 2.2 w środku. Widziałem w internecie wiele nie pochlebnych opinii o nim, ja jednak chciałbym go bronić :slight_smile: jak za cenę 280 zł to jest bardzo fajny sprzęt :slight_smile: Wi-Fi łapie bez problemu, strony się szybko ładują, jest pełen dostęp do Android Market, nawet filmy w Avi o rozdzielczości 576x320 odtwarza bez zacięć i bez opóźnień ścieżki dźwiękowej.

Poprosiły o recenzję lub prezentacje za jakiś czas o ile są chęci;-) Miłe widziana na Youtube.

Ja też właśnie, bo to tańsza alternatywa i jestem ciekaw jaki ma układ graficzny.

Zrobiłem wideo prezentację tego Tabletu :slight_smile: o to link :

. Jest to moja pierwsza prezentacja więc liczę na wyrozumiałość i mam nadzieję że się spodoba. Może ktoś po obejrzeniu prezentacji zamówi dla siebie takie urządzenie :) uważam że za cenę 280 zł to warto coś takiego kupić.

A jak wymienić obudowę , ekran w tym E71

Witam.Po 34 dniach czekania dotarł do mnie E71 dual sim z Chin.Naładowałem baterie wieczorem na full,ale niestety rano bateria była na prawie rozładowana.Jest na to jakieś lekarstwo?A tak na marginesie to miało być dwiebaterie a była jedna.

Czasem działają dłużej czasem nie.

Zwróć towar.