Witam,mam taki problem.Nie dawno pożyczyłem mikrofon za ponad 100 zł ale gdy nagrywam mój głos jest bardzo słabo słyszalny a gdy podpinam zwykły mikrofon od skypa za 20 zł to działa normalnie. Bawiłem się już z przesuwaniem i ustawianiem suwaków w opcjach dźwiękowych i nic,czy to wina sterowników od karty dźwiękowej? Dodam,że nie mam zainstalowanych jakichś konkretnych sterowników,one same się instalują z windowsem 7.Czytałem podobne posty i niektórym pomogło zainstalowanie innhych sterowników,moja płyta główna to asusm4n68t-m a porzyczony mikrofon działą na 100% bo próbowałem też z innym mikrofonem-tańszym,jakieś pomysły co z tym zrobić?
Sterowniki karty dżwiękowej nie instalują się same.Sprawdż w Menadżerze urządzeń czy są znaczki.przy Kontrolery dżwięku
Tu masz link do sterowników http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM … /#download
Działanie jednego z dwu mikrofonów może mieć związek z ich czułością.Wybierz system operacyjny,uwzględniając bity…86 lub 64.
ale nikt mi nie powie że mikrofon przeznaczony normalnie do śpiewu jest mniej czuły od tego za 20 zł służącego do skypa