Witam, mam pytanie, mam stronę założoną na serwerze ugu.pl. Norton blokuje mi stronę i pokazuje że jest błąd taki: team-metin2.ugu.pl/program.exe, co może być tego przyczyną?
Na logikę, wirus w tym pliku…
nie o to chodzi, chodzi o to że gdy wpiszę frazę związaną ze stroną to wtedy norton mi pokazuje że można się zarazić tym wirusem, tylko jak to możliwe skoro sam robiłem stronę?
Norton zachowuje sie jak najbardziej naturalnie… jesli linkujesz na plik exe, to jak najbardziej dla swiata jest to widoczne jako potencjalnie niebezpieczny plik. sprobuj zmienic ten plik z innym rozszerzeniem, moze pomoze.
no ale chodzi o to że ja nie wprowadzałem żadnego kodu aby ten wirus się uaktywniał, więc nie wiem właśnie dlaczego norton krzyczy że strona jest podejrzana o tego wirusa?
Bo masz plik *.exe. Poczty robią czasami tak samo, albo SPAM albo kosz od razu jak masz w załączniku plik *.exe, bo jest to tzw. plik wykonywalny, który może być po prostu wirusem.
no ale jakim cudem to jest zrobione, przecież piszę wyraźnie że w kodzie nie dałem żadnego linku do tego wirusa, a i tak norton pokazuje że po wejściu na tą stronę może być komputer zainfekowany