Norton ghost, przywracanie systemu - problem

Witam

Pewnego pięknego dnia przyszło mi na myśl wgranie sobie Windows Media playera 10 (miałem 9 więc chciałem sobie uaktualnić playera :smiley: ), ale niestety nie wyszło mi to na dobre gdyż komp zaczął się zamulać: komputer włącza się dwa razy dłużej, niektóre programy w ogóle się nie włączają, czasami przy wyłączaniu windowsa wyskakują mi jakieś błędy i czasami bez powodu wyskakuje mi “ekaran śmierci”.

Oczywiście próbowałem to naprawić przywracaniem systemu ale niestety nic mi to nie przyniosło :frowning:

Następnie przypomniało mi się, że na jednej z partycji dysku jest obraz partycji systemowej w pliku .gho. Pomyślałem sobie: "Ufff… to już będzie po problemie :smiley: , ale jak się wykorzystuje ten plik .gho :expressionless: :?: ".

Chcąc sam naprawić windowsa zacząłem szukać wszelkich informacji na temat tego pliku .gho, no i dowiedziałem się że ten plik tworzny jest przez program Norton Ghost. Ściągnąłem go no i oczywiście nie wiedziałem co dalej zrobić :expressionless:

Będąc bezradnym dalej przeszukiwałem internet w poszukiwaniu informacji i natrafiłem na to że trzeba utworzyć dyskietke startową ghosta, ale że nie wiedziałem jak zrobić to sobie zostawiłem w spokoju.

Doczytałem się też że można zrobić dyskietkę startową windowsa i dodać plik ghost.exe

Uradowany stworzyłem płytę startową (nie mogłem zrobic dyskietki ponieważ nie mam stacji dyskietek :-(, a obraz dyskietki wziąłem z Nero/nero 7/core/DosBootimage.ima) i rzuciłem plik ghost.exe (nie mogłem go znaleźdz go w folderze z Norton Ghostem, więc ściągnąłem plik z internetu) a i oczywiście wrzuciłem na płyte obraz partycji na płytke ale to już dla mnie mniej ważne.

Gdy włączam komputer od nowa, załącza mi się płyta startowa i oczywiście wyskakuje mi takie coś

Oczywiście wpisuje tak

i… nic! !!

Oczywiście wpisywałem też: ghost.exe, GHOST, GHOST.EXE itp i też nic…

Prosze o pomoc, bo już nie wiem co mam robić ![-o<

Nie chcę Ci robić wody z mózgu ale na stronie cdrinfo.pl w sekcji artykuły poszukaj jest wszystko opisane jak i co jeżeli chodzi o obrazy partycji i Norton Ghosta. Powodzenia.

Norton Ghost 12 - ma rozszerzenie *.v2i

Poszukaj np. Norton Ghost 2002 mial rozszerzenie *.gho

Ghost 12 nie zobaczy tych plików .

Może ktos by mi podał link do darmowej wersji Norton Ghost’a, bo ja jakoś znależdź nie mogę…

Niestety, Ghost jest płatną aplikacją…

Spróbuj trial: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=22 … st+12.0+PL :mrgreen: