Norton Internet Secuirty i szara ikona w trayu


(Loczek__16) #1

Witam, dziś po powrocie ze szkoły zauważyłem że ikona NIS'a która znajduje się w prawym dolnym rogu jest inna niż zwykle.

Wygląda ona następująco:

beznazwy2x.png

Gdy wchodzę do Nortona nie mam opcji Napraw, tak jak to było w przypadku problemów.

Za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam.


(Yachu B) #2

No cześć! Ja mam identyczny problem z Nortonem Internet Security 2010!

Jest jakby szare kółko (zamiast zielonego) na dole po prawej w ikonce Nortona.

Też mam brak opcji naprawy...

Kto tak jeszcze ma?

Czy da się obejść bez reinstalowania Nortona i grzebania z Norton Removal Tool?


(Loczek__16) #3

Mi bardzo zależy na tym abym nie musiał reinstalować Nortona ponieważ mam zapamiętane loginy i hasła do kont oraz konfiguracje samego nortona.


(Le_mar) #4

A pomoc → cytuję z pamięci, "rozwiązywanie problemów za pomocą jednego kliknięcia" ?


(Loczek__16) #5

Szukałem ale nie znalazłem takiej opcji ;/


(Yachu B) #6

Loczek__16 ściągnij z

http://service1.symantec.com/Support/ts ... 3108162039

Norton Removal Tool pod Twoją wersję i odinstaluj Nortona!

No fakt wszystkie ustawienia wyparują gdzieś w kosmos ale przynajmniej masz resetowany okres próbny!

Chyba bez tego się nie obejdzie!

Właśnie tak zrobiłem i wróciła ikonka tak jak była i nie trzeba nic tam naprawiać!

Może da się jeszcze tak, żeby przed deinstalacją wyciągnąć plik z katalogu Nortona z wszystkimi zapisanymi ustawieniami

i wstawić go po powtórnym zainstalowaniu ale tego gdzie to siedzi w pliku to Ci nie powiem!


(Loczek__16) #7

Mi to nie zależy za bardzo na Trialu bo mam subskrypcje :stuck_out_tongue: Ale spróbuje.


(Yachu B) #8

Zrób tak a jak masz kupiony klucz to go wpiszesz po reinstalacji!

To jest dowsłownie 10 min + update do najnowszej aktualizacji (2x restart kompa)!

:slight_smile:


(Semtex) #9

Nic nie trzeba dodatkowo ściągać, wystarczy sama instalka Nortona, ma wbudowany Removal Tool, uruchamiasz ją, dostajesz komunikat o potrzebie odinstalowania starszej wersji, przy czym masz opcję odinstalowania ale pozostawienia ustawień profilu. Klucz będzie dodany automatycznie, bez wpisywania. Subskrypcja zostanie zachowana.