Proszę o opinię co sądzicie o tym zestawie czy wart go kupić ? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26617
Zestaw bardzo dobry
Norton system works jest najlepszym z możliwym do optymalizacji i zabawy windowsem.
Natomiast NIS jest już tylko bardzo dobrym wyborem, ale jako AV sprawdzi się na systemie bardzo dobrze.
Sprawdź tylko czy Twój sprzęt wytrzyma Nortona IS. Powinieneś mieć minimum 512MB Ramu i procesor ~1.6 GHz.
Inaczej norton IS może dość dotkliwie mulić system.
Mój zestaw to AMD 2500+, 1024MB RAM
spokojnie będzie działać. A programy Symanteca są naprawdę solidne i niezawodne. Jedyny minus to czas oczekiwania na aktualizacje baz av - 8 - 10 godzin
W takim razie śmiało inwestuj
W takim razie dziękuje bardzo za doradzenie
a ja ci powiem jedno…nie baw się w Nortony i tyle…zamula strasznie maszynę nawet jeśli ma niewiadomo jakie parametry użytkowe
rafales 1GB ramu i procesor ok. 2.0 GHz i Norton zaczyna chodzić jak marzenie. Oczywiście są inne programy którym wystarczy nawet 64MB (nod32) i nic nie będą zamulać ale rozmawiamy o nortonie.
Jak na taki sprzęt co podał kolega norton będzie sobie bardzo dobrze radził.
Norton dobra rzecz-ale tylko na dobrym sprzęcie…
Nie pleć bzdetów jak nie masz bladego pojęcia i operujesz tylko komunałami gdzieś zasłyszanymi.
Programy ze stajni Symenteca zajmują miejsca w czołówce testów i warto je posiadać na w miarę dobrym sprzęcie :!:
:lol: dzięcię posłyszało i powtarza ploty 8) U mojej mamy w pracy mają NIS 2006 na kompie 1 Ghz 128 Mb Ramu i GeForce 4 Mx 440 a pracuje się na tym pc jak marzenie 8) A jeśli spojrzeć na Pc jaki ma kolega A&A&R to Nortonek będzie się czuł jak rybka w wodzie 8)
Sprawdzałem na podobnej konfiguracji sprzętowej. Wynik: ZAMULA. I to nie ploty, wiele osób miało Nortona i musiało się z nim pożegnać z TEGO powodu.
Norton antywirus Jest jednym z najlepszych antywirów ale fak jak ma sie słabego Procka i mało ramu to potrafi zamulić :?
Wyjasnijmy sobie dwie rzeczy. Przy starcie systemu norton zawsze będzie zamulał. Nie ważne na jakim sprzęcie.
Chodzi o pracę tak ok. po 5 minut od załadowania się całego systemu.
Jeśli na takim sprzęcie jak podałem wyżej norton będzie mulił to nie jest to raczej jego wina tylko wina braku porządku na dysku.
To musiał być już niezły “'burdel” w systemie.
Toshiba do swoich lapków dołącza testową wersję NISa, procek 1,6 mobilny Celek 256 ramu i lapek działał jak mażenie. Po skończeniu okresu testowego zainstalowałem NODa i nie widzę wielkiej róznicy w działaniu systemu.
I właśnie o to mi chodziło. A komp był czysty.
EOT.
W swoim zestawie mam NIS-2006 i NSW-2006 3 x512MB ramu
zestaw niezawodny niestety musiałem odinstalować składnik GoBack -to cała przyczyna zamulania i gdyby tak pochodził aktywny GoBack kilka m-cy to twarde dyski szlag by trafił bo ciągle mielił talerzami.
Reasumując zestaw ten od kiedy posiadam nie wpuścił mi zadnego badziewia -jest niezawodny
ja uzywalem wiele lat pakietow nortona i to wcale nie prawda ze nie zawodny, a na dodatek, po wykryciu wirusa nie byl w stanie go usunac. nie pytajcie jakiego i tak dalej, po prostu dal ciala, a jak dal raz to da wiele razy. co do zamulania … mialem pakiet systemworks + antywirus. gdy go uzywalem i nie byl ustawiony na maks czulosc, owszem uwazalem ze proporcje zamulania do wydajnosci sa zadowalajace. ale jesli chodzi o komfort pracy … a raczej zabawy, to klapa po calosci. na nortonie nie da sie grac. za kazdym razem przy wlaczaniu gry typu fps, rts, mmorpg musialem go wylaczac, a pozniej po zakonczeniu zabawy wlaczac. uciazliwa sprawa.
pakiet system works jest swietny i nie mam do niego zadnych zarzutow, pod warunkiem ze nie wlacza sie na starcie systemu i uzywam go tylko jak mam potrzebe (go-back go away ;p ). za to jesli chodzi o antywira … uwazam ze nie jest wart swojej ceny. nie mowie ze zly, ale nie wart tych pieniedzy. jako antywira i ogolne zabezpieczenie przed atakimi z internetu polecam Kaspersky Internet Security 6. lider pod wzgledem wykrywalnosci, ma dobrego fw, przy odpowiednim skonfigurowaniu nie muli kompa.
wiec najlepsza opcja dla Ciebie moim zdaniem to system works + kav.
ponizej podaje przydatne linki z informacjami o:
KAV 6 - info z kaspersky.com
system works - dane z symantec.com
norton antivirus - dane z symantec.com
porownaj wymagania, zawartosc pakietow (av) i cene.
Norton jest przereklamowany, jest skuteczny ale niecałkiem. używam Kasperkiego i zadowolony jestem. (wygrał konkurs najlepszego antywira w KŚ (kolejny raz z rzędu))
Ja bym raczej powiedział, że Norton spoczął na laurach. Kiedyś, owszem, był najlepszy, ale teraz wyraźnie zostaje w tyle za konkurencją.