Notebook chodzi lepiej po ponownym włożeniu Ram

wirusów nie mam bo sprawdzam co jakiś czas

Znane zjawisko zapychania (wyciekania) pamięci. Ostatnio natknąłem się na problem: “karta sieciowa E2200 Killer w środowsku Win8.1 powoduje “wycieki” RAMu”. Inne sterowniki rozwiązały problem.
Też trzeba sprawdzić.

Jetclean bezpiecznie zrzuca zapchana pamięć nie ruszając przydziału systemowego.

co sugerujesz by zrobic

Masz taki CPU?

Intel® Atom™ N455

System masz oryginał W7 32 starter czy inny?

I ile masz pamięci RAM?

Była jasna sugestia - przeinstaluj sterownik karty sieciowej na nowszy/starszy od producenta modelu karty pod Twój system.
Było też jasno - wypróbuj jetclean portable, bo to teraz jest za darmo i raz, że program optymalizuje łącza, a drugi raz, że zrzuca zapchana pamięć nie ruszając tego, co deklaruje system:
https://mega.nz/#!hcJyWDgR!jaOoKkeaRtNlqblivLgXXbbPfzyFggvToE0ako8o0Cg
Wypakuj, ustaw polski, ustaw, co ma czyścić, przykładowo odznacz w przeglądarkach czyszczenia zalogowań, haseł, ustawienia stron i ciasteczek.
Program robi punkty przywracania systemu - na żądanie. Robi też backupy rejestru.
Na DP nie ma portable, które można utworzyć z wersji instalacyjnej.
Tylko się nie śmiej, bo po pierwszym czyszczeniu złapie Cię zdziwko, tak system przyspieszy, te tysiące śmieciowych wpisów w rejestrze też mogą przerazić.

System mam windows 10 aktualizowany z windows 7 starter a ram mam 2 gb

A ja proponuję na początek wyłączyć “szybkie uruchamianie”. Zobaczyć czy pomoże, a jak nie to i tak polecam zostawić wyłączone, gdyż więcej z tym kłopotów niż pożytku.
Robisz to tu klikając “Wybierz działanie przycisku zasilania”.

Wynika z tego, że masz mało pamięci. nawet zrzucanie zapchanej pamięci nie pomoże. Dokup jeszcze parę GB RAMU.
Na razie ustaw stronicowanie - plik wymiany rozmiar początkowy 4000MB i rozmiar maksymalny dokładnie też 4000MB. Taki swap nie ulega fragmentacji.

Na początku miałeś OK, potem przez aktualizacje Windows stękał. Przy 2GB RAM, to i tak dziwne, że windows 10 katula się.

W procesach masz wszytko Zajęte, więc nie dziw się.

dzieki za pomoc ech zepsół mi sie netbook przez te programy :frowning: nie moge go właczyc ciagle mi sie kreci kólko przy logowaniu i nie moge wpisac hasła

JetClean też mi kiedyś popsuł system i od tej pory go nie używam.

Spróbuj uruchomić w trybie awaryjnym.

Te zabawki, to ledwo pracowały na W7 Starter - za słabe to w ogóle do W10?

chyba nic nie zrobie czeka mnie format i wgrywanie systemu na nowo:(

Sprawdź ostatnią znaną dobrą konfigurację lub przywracanie systemu i cofnięcie do momentu, gdy było okej.

o dziwo wszystkie punkty przywracania mam usunięte zreszta wywala mi bład krytyczny

Proszę o zamknięcie tematu gdyż musiałem wgrać Windows od nowa

A z ciekawości - czy problem opisany w pierwszym poście nadal występuje, czy reinstalacja systemu pomogła?

ogólnie dobrze chodzi wgrałem Windows 7 starter ale nie wiem czy aktualizować do 10

Zostań na W7 starter - do tego systemu jako tako jest przystosowany.

dobrze tak zrobię dziękuje za pomoc :slight_smile: