Planuję zakup laptopa. Chcę przeznaczyć na to maksymalnie 3000zł (nie wliczając akcesoriów).
Przyznam szczerze, że troszkę się już naczytałem, lecz większość tekstów było nieaktualnych i nie dotyczyło moich wymagań.
W laptopie najważniejsza dla mnie jest przede wszystkim trwałość. Chcę z powodzeniem korzystać z niego przez lata. Dbam o szczegóły. Odbijający monitor, pomazana obudowa czy niestabilne klawisze nie wchodzą w grę. Ważna dlatego dla mnie jest marka. Najbardziej mile widziane są Asusy, HP, Lenovo i podobne.
Jeżeli chodzi o wymagania techniczne. Najważniejsze parametry do procesor i pamięć RAM. Na karcie graficznej możemy oszczędzić.
Wymagania
Procesor: dwurdzeniowy Intel min. 2GHZ
Pamięć RAM: 2GB (z możliwością rozszerzenia w przyszłości do 4GB)
Karta graficzna: 256MB starczy, ewentualnie 512MB
Matryca: Jak największa.
Pozostałe: WiFI, może Bluetooth, jak największa ilość portów USB
Reszta wystarczy, że będzie działać. Zresztą, przyznam, że nie jestem do końca w temacie, jeżeli chodzi o hardware, dlatego zgłosiłem się do was :).
Uwaga: Jeżeli ktoś się orientuje, bardzo ucieszyłbym się z informacji na temat cen danego notebooka w przyszłości oraz czy w ogóle jest nadzieja na Windows 7. Jestem w stanie przełożyć zakup nawet o pół roku, a może i więcej.
Jeszcze raz dodam, że ważna dla mnie jest trwałość, stabilność i długoterminowość.
P.S. Może i sam do końca nie wiem, czego chcę, więc pomóżcie mi się rozeznać ;).