Cześć,
kolega ma problem z internetem bezprzewodowym w lapku. Wczoraj padł mu system, był u mnie, musiałem przeinstalować Windowsa (XP, SP3). W domu ma dwa komputery - stacjonarny i ten laptop. Do tego jest ruter, i do tej pory wszystko działało bez problemu.
Teraz dzwonił, że laptop widzi sieć, pokazuje, ze połączeni jest znakomite itd. ale nie może włączyć żadnej strony. Po wpisaniu komendy ipconfigl /all pokazuje mu adres IP 0.0.0.0.
Na kablu ten laptop działa, kazałem mu ustawić taki sam MAC sieciowej jak ten w stacjonarnym i jest bez problemu, natomiast z ruterem jest jakiś problem.
I tu pytanie - czy MAC karty bezprzewodowej w lapku ma mieć ten sam MAC do ruter? Bo też tak próbowaliśmy, zmienił MAC sieciowej na taki co jest na naklejce rutera i bez zmian.
Nie ogarniam zbytnio tych sieci, łatwo się w tym pogubić, więc proszę o jakieś rady.
Podsumowując - dwa komputery, stacjonarny i notebook + ruter. Oba działają na kablu, notebook wykrywa sieć bezprzewodowa, ale nie może połączyć się z internetem.