Notoryczne instalowanie tych samych aktualizacji w XP

O jakiegoś czasu, nie wiem jak długo mój XP notorycznie instaluje 12 aktualizacji.

I to samo jest po aktualizacji na stronie Microsoft Update te same 12…notorycznie.

http://wklej.to/EQJCP

Nakładka XP nie pomogła/ przy instalacji zaginął plik sisgl770.dl.

Komp pociągnął parę zaległych update i ponownie spiął się na tej parszywej 12 networków…

I klapa.

Przejściowo poddaję się. Może macie jakiś pomysł świąteczny.

:wink:

1. możesz ukryć te aktualizacje

-zaznacz aktualizację, którą chcesz ukryć, naciśnij i przytrzymaj lub kliknij ją prawym przyciskiem myszy, a następnie naciśnij lub kliknij polecenie Ukryj aktualizację.

• lub usun .NET programem .NET Framework Cleanup Tool .Po usunięciu komputer zrestartuje się , a Ty uruchom Windows Update i zainstaluj aktualizacje .Przy pobieraniu programu korzystaj z funkcji linki bezpośrednie ,kliknij w (szare tło)

Pojechałem Fremwor_owym Clean_upem po wszystkich Fremwok_ach.

Poszło bez bólu. XPek zawistował po restarcie z dwoma akualizacjami więc odznaczyłem je jako ukryte, po stwierdzeniu, że XPek je pobrał, dalej zrestartowałem ponownie i już widzę zółtą tarczę na Tray_u, coś się ciągnie… 1 tym razem inna aktualizacja- różna od dwóch odznaczonych, której potwierdziłem zainstalowanie i czekam… bo już czuję, że coś się święci… na razie cisza.

Czas pokaże co pierwsze się wyczerpie czy moc-XPekowa czy mój wewnętrzny spokój. :wink:

Więc odezwę się później i dzięki za wsparcie…

Dodane 12.11.2013 (Wt) 10:00

Na stronie MS wyświetla mi się komunikat

Ważne

,Zostały ukryte ważne aktualizacje

Użytkownik ukrył co najmniej jedną aktualizację o wysokim priorytecie. Jeżeli aktualizacje te nie zostaną zainstalowane, komputer może być zagrożony. Przywróć je teraz "

czyli pomimo zainstalowania MS update wukazuje brak instalacji.!?!

Będę drążył dalej…

:slight_smile:

Dodane 16.11.2013 (So) 14:42

A to jest najbardziej prawdopodobna przyczyna, nazwę to symbolicznie : zapętlenie WGA.

http://www.anime-shinden.info/forum/thr … ja-chce-się-w-kółko-instalować?p=162281#post162281

Jeżeli to prawda to przysłowie “czas leczy rany” jest prawdziwe dla zmiennej XP.

:expressionless: