-zaznacz aktualizację, którą chcesz ukryć, naciśnij i przytrzymaj lub kliknij ją prawym przyciskiem myszy, a następnie naciśnij lub kliknij polecenie Ukryj aktualizację.
lub usun .NET programem .NET Framework Cleanup Tool .Po usunięciu komputer zrestartuje się , a Ty uruchom Windows Update i zainstaluj aktualizacje .Przy pobieraniu programu korzystaj z funkcji linki bezpośrednie ,kliknij w (szare tło)
Pojechałem Fremwor_owym Clean_upem po wszystkich Fremwok_ach.
Poszło bez bólu. XPek zawistował po restarcie z dwoma akualizacjami więc odznaczyłem je jako ukryte, po stwierdzeniu, że XPek je pobrał, dalej zrestartowałem ponownie i już widzę zółtą tarczę na Tray_u, coś się ciągnie… 1 tym razem inna aktualizacja- różna od dwóch odznaczonych, której potwierdziłem zainstalowanie i czekam… bo już czuję, że coś się święci… na razie cisza.
Czas pokaże co pierwsze się wyczerpie czy moc-XPekowa czy mój wewnętrzny spokój.
Więc odezwę się później i dzięki za wsparcie…
– Dodane 12.11.2013 (Wt) 10:00 –
Na stronie MS wyświetla mi się komunikat
Ważne
,Zostały ukryte ważne aktualizacje
Użytkownik ukrył co najmniej jedną aktualizację o wysokim priorytecie. Jeżeli aktualizacje te nie zostaną zainstalowane, komputer może być zagrożony. Przywróć je teraz "
czyli pomimo zainstalowania MS update wukazuje brak instalacji.!?!
Będę drążył dalej…
– Dodane 16.11.2013 (So) 14:42 –
A to jest najbardziej prawdopodobna przyczyna, nazwę to symbolicznie : zapętlenie WGA.