Notoryczne zawieszanie się komputera

Musiałam sformatować dysk oraz postawić system od nowa ponieważ poprzedni mi się “wykrzanił”. Tzn. komputer nie chciał się włączyć, ciągle wyskakiwały komunikaty błędów. Po ponownym zainstalowaniu systemu z oryginalnej płytki Windows Home Edition, jakiś czas było ok. Po kilku dniach wyskoczył mi komunikat o problemie z gg.dll i zawisił mi się komp. Odinstalowałam gadu gadu, usunęłam wszystkie pliki ale wciąż nie jest dobrze. Po włączeniu kompa system bardzo długo mi się otwiera, wydając przy tym dziwne odgłosy jakby nie mógł wystartować. Tak jest przy próie uruchomienia prawie każdego programu, m.in. po zrestartowaniu sieci bezprzewodwej komp się zawiesza na 5 minut i przy ponownym jej podłaczeniu. Problem występuje również podczas zapisywania nowych instalatorów programów na dysku. Czym moze być spowodowany problem? Coś mi mówi, że dysk twardy jest uszkodzony albo jakiś problem z Winowsem ale ja tam się nie znam

sylwiak , to może być wina dysku twardego lub zasilacza. Przedstaw nam Twój sprzęt :roll: