Hej, od dłuższego czasu głowię się dlaczego Pojawia mi się komunikat podany w temacie. Od tego momentu przestał mi działać dźwięk przestrzenny. Nie mam pojęcia co jest problemem, pobrałem wszystkie najnowsze sterowniki, ale na nic. Uciążliwe jest to ponieważ nie potrafię powiedzieć po której stronię znajduję się np. przeciwnik. (Dźwięk przestrzenny działa na innych urządzeniach poprawnie)
Podaj jaka karta dźwiękowa (firma i model) działa w komputerze i jaki system operacyjny (także ilu- bitowy).
Sprawdź jeszcze czy w Panelu sterowania istnieje pozycja Menadżer Realtek Audio HD lub jakoś tak podobnie. Z tego zrzutu wygląda mi jednak, że wszystko jest OK co do oprogramowania i sterowników audio.
Nie bardzo odpowiedziałeś mi na pytanie. Rozumiem, że nie ma takiej pozycji w Panelu sterowania?
Karta dźwiękowa Realtek, oprócz sterowników, powinna mieć zainstalowane odrębne oprogramowanie służące do zarządzania dźwiękiem.
Jeśli takiej pozycji, jak napisałem wyżej, nie masz w Panelu sterowania, to pobierz oprogramowanie:
Wybierz z lewej strony wersję dla systemów 64-bitowych i zainstaluj, odpowiadając twierdząco na wszelkie pytania instalatora. Po zainstalowaniu będziesz miał możliwość porządnego ustawienia dźwięku. Powodzenia!
Przepraszam że nie odpowiedziałem, posiadam tą opcje, ale pomimo wybranej opcji stereo, dalej posiadam dźwięk mono.
Odpowiem ci tak. Ja walczyłem z tym miesiąc instalując różne sterowniki na MSI GF63RC z NAHIMIC, bez NAHIMIC. Efekty były różne, brak dwieku przestrzennego, głos w słuchawkach i głośnikach, całkowity brak dźwięku. Najpierw wszystko działa a potem nagle przestaje. Problem znany na forach zagranicznych. W końcu się zdenerwowałem i całkiem odinstalowałem Realtek. Komputer się uruchomił, załadował sterowniki standardowe z windows i wszytko działa. To jest wina Realteka z windows 10 z którą nie umiom sobie poradzić.
Hejjj, to nic nie dało.
Miałbym prośbe, możliwe że źle to robię, mógłbyś to jakby krok po kroku wytłumaczyć, nie znam się na tym najlepiej, byłbym wdzięczny