Nowa grafika do obecnej konfiguracji

Obecnie mam gtx 660

Myśle nad czymś mocniejszym nie chciałbym radka ze wzgledu na coś co kiedyś nazywało sie catalist studio mam bardzo złe z tym związane wspomnienia ale jeśli racjonalnie jest lepszy no to może sie przemogr.

Natomiast Myśle ogólnie nad wyższym GTX-em mianowicie myśle o 980 Tylko teraz jaki producent Asus Gigabyte może jeszcze ktoś inny

Może to głupio zabrzmi ale chciałbym mięć karte ja wiem że my tu rozmiawiamy o około 3k za karte ale chciałbym mieć najlepszy stosunek ceny do jakośic wykonania sprzętu.

Możecie coś polecić.

Jeszcze jedno czy w związku z wymianą karty musziałbym i zasilacz wymienić?

Nie będe wam pisał konfigu gdyż macie go w podpisie

Gdyby jednak podpis był za mało szczegółówy piszcie

napisz specyfikacje swojego komputera łącznie z marką i mocą zasilacza oraz czemu chcesz zmienić grafikę?

Do sygnaturki nie zajżałeś

Zasilacz to Corsair ATX 550W

Dlaczego chce wymienić karte Raz że w chwili obecnej mam na to środki na tyle pokaźne że odczuje wzrost mocy Dwa Powoli doskwiera mi brak wystarczającej pamięci w karcie myślałem o czymś 4 GB może 6GB

Z moją obecną kartą nie jest tak że ja ją musze wymienić dla mnie ważne jest że moge a jak tego nie zrobie to mi sie kasa rozejdzie Jednocześnie za 3k 3,5k Całego dużo moczniejszego komputera nie złoże

Procesor jest dość mocny jedyne co mi w nim przeszkadza to to cyferka jest 5 A dla szpanu mogła by być 7 ale to szpan a na tym mi nie zależy natomiast jeżeli w jakimś podzespole zaczyna mi brakować mocy w tym wypadku ramu no to chyba logiczne że chce coś mocniejszego. Nie chce czekać aż mi ta karta wogóle przestanie wystarczać i wtedy na gwałt bedzie ją trzeba wymieniać

zasilacz ten zestaw pociągnie razem z GTX980 tylko nie wiem jak by to wyglądało przy OC, a jakiego producenta to już bardziej kwestia gustu ja mam GTX970 od Zotac i jestem mega zadowolony nigdy nie miałem Giganyte i grafiki tego producenta zawsze odradzam nie raz spotkałem się z sytuacją że grafika przyszła i wróciła spowrotem do sklepu bo jakość wykonania byłą koszmarna albo jakoś wykonania jest tylko na okres gwarancji

Dlatego tutaj pisze co do Zotacka to mój poprzedfni GF GTX275 właśnie był Zotackiem też nie narzekałem

Co do 970 Wszystko ładnie pięknie nawet cena tylko mnie martwi pamięć w tej karcie bo z tego co czytałem to 4gb działa normalnie tlko 3,5. A ja za taką cene chciałbym mieć karte którą w razie potrzeby moge używać z pełną mocą. Taka może fanaberia ale chyba zrozumiała.

A jak w zotacku kwestia chłodzenia wygląda

Nic lepszego w cenie GTX 970 nie znajdziesz, więc nie wydziwiaj z pamięcią. Problem nie jest wcale poważny, jak niektórzy nagłaśniają.

Do tego zestawu rozważył bym także zakup dysku SSD.

Czyli co 980 to moje rozbuchane ego i typowy gadżet na ktory nie warto wydawać kasy i to znacznej bo gdy na nie patrzyłem to różnica była około 1000zł

Na korzyść oczywiście 970 no popatrz to poco kupować 980 naprawde sam siebie przestaje rozumieć xd

Napiszcie mi tylko jakie 970 i 980 mają najlepsze chłodzenia i są ciche w miare

Podkręcony 970 potrafi zbliżyć się wydajnością do 980. Oczywiście GTX 980 też się podkręca, zatem tutaj zdecyduj sam, czy dopłata ma sens. Obie karty radzą sobie świetnie. w maksymalnych ustawieniach grafiki i rozdzielczości 1080p.

A możesz mi podać model 970 z pamięcią wyższą niż 4 GB Bo ja troche szukałem ale powyżej 4 nie znalazłem

weź coś z asusa 

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-strix-geforce-gtx-970-4gb-ddr5-256bit-dp-hdmi-dvi-strix-gtx970-dc2oc-4gd5-649210/

Nie mogę, bo takowy nie jest dostępny na rynku. Nie grasz w wysokiej rozdzielczości, więc więcej pamięci się Tobie nie przyda. A jak braknie wydajności, to po prostu nie włączaj wszystkich, często zbędnych bajerów w ustawieniach gier.

w 1080p na najwyższych ustawieniach nie ma potrzeby więcej niż 4GB nie rozumie skąd u ciebie takie przekonanie ba nawet 3GB starczy, ja na swojej GTX970 z 4GB nic negatywnego nigdy nie widziałem