Wlasnie glosnik mam ale on jest prze USB i nic nie slychac
Eh widze teraz obraz gdy do plyty glownej podpialem ale mam teraz mniej dostepnego ramu i nie wykrywa nowej karty w menaderze…
Moze teraz trzeba wylaczyc karte zintegrowana
Miałeś odpiąć dysk systemowy od płyty.
I tak piszesz, że nic nie kumam, a nie mam zamiaru się domyślać.
Odpialem a potem na koncu podlaczylem przeciezbym mi sie WIndows nie uruchomil
Problemem nie jest karta, ani płyta główna. Problem to połączenie tych dwóch komponentów.
Płyta główna ma PCI-E x16 w wersji 1.0, a karta graficzna PCI-E x16 w wersji 3.0.
Karta graficzna dostaje zbyt mało prądu, a więc dlatego nie jest widoczna.
Zwykle problemu nie ma, bo karty mają dodatkowe zasilanie 6/8 PIN, a w tym przypadku karta jest zasilana jedynie z sekcji PCI-E, a niestety minimum to PCI-E 2.0 x16, aby zasilić tą kartę graficzną.
Czyli lepszy zasilacz czy plyta glowna do wymiany?
Gniazdo PCIE podaje max 75W, karta pobiera max 55W - nie tu problem.
Wejdź w tryb awaryjny i odinstaluj sterownik AMD programem.
Użyj programu Ccleaner i wyczyść śmieci.
I nowy ster.
Ale monitor ma byc podpiety do plyty glownej tak?
Daj do serwisu,PILNIE
Monitor podpinasz do nowej karty przez przejściówkę.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2272989.html
Tak jak mówiłem - karty na PCI-E 3.0 z dodatkowym zasilaniem z wtyczki pójdą na PCI-E 1.0, a te bez dodatkowego zasilania = CIEMNOŚĆ
// Z resztą ktoś nawet tam podnosił podobny argument w postaci zasilania PCI-E 1.0 (max 75W) i poboru prądu przez kartę.
Hehhaha PRZECIEZ JAK MAM DO KARTY GRAFICZNEJ to mam ciemnosc na oczach wiec zostaje tylko plyta glowna
Wkoncu powie mi ktos co mam robic Do zmiany plyta glowna czy co?
Napisałem, nie mylić z zasilaniem, bo sobie da radę.
Karty PCIE 3.0 działają na PCIE 2.0, czy 1.0 - ale różnie bywa i nie ma zasady
Serwis - wszystko Ci napisałem, a i tak robisz po swojemu.
Okej udam sie do serwisu albo informatyka jakiegos dzieki za pomoc
prosta sprawa płyta główna nie chce poprawie przełączyć integry na twoja nowa kartę (stara płyta a dość nowe gpu)
miałem to samo z płyta asrocka z integrą hd3300, po włożeniu gtx 660 raz ja wykrywało raz nie ( po kilku resetach) natomiast karty hd 6770, hd7770 i hd 7870 działaja jak należy a płyta od razu wyłącza integre
Czyli co mam plyte glowna wymienic?