Nowa karta graficzna. Brak obrazu

Wlasnie glosnik mam ale on jest prze USB i nic nie slychac

Eh widze teraz obraz gdy do plyty glownej podpialem ale mam teraz mniej dostepnego ramu i nie wykrywa nowej karty w menaderze…

Moze teraz trzeba wylaczyc karte zintegrowana

Miałeś odpiąć dysk systemowy od płyty.

I tak piszesz, że nic nie kumam, a nie mam zamiaru się domyślać.

Odpialem a potem na koncu podlaczylem przeciezbym mi sie WIndows nie uruchomil

Problemem nie jest karta, ani płyta główna. Problem to połączenie tych dwóch komponentów.

Płyta główna ma PCI-E x16 w wersji 1.0, a karta graficzna PCI-E x16 w wersji 3.0.
Karta graficzna dostaje zbyt mało prądu, a więc dlatego nie jest widoczna.

Zwykle problemu nie ma, bo karty mają dodatkowe zasilanie 6/8 PIN, a w tym przypadku karta jest zasilana jedynie z sekcji PCI-E, a niestety minimum to PCI-E 2.0 x16, aby zasilić tą kartę graficzną.

Czyli lepszy zasilacz czy plyta glowna do wymiany?

Gniazdo PCIE podaje max 75W, karta pobiera max 55W - nie tu problem.

Wejdź w tryb awaryjny i odinstaluj sterownik AMD programem.

Użyj programu Ccleaner i wyczyść śmieci.

I nowy ster.

Ale monitor ma byc podpiety do plyty glownej tak?

Daj do serwisu,PILNIE

Monitor podpinasz do nowej karty przez przejściówkę.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2272989.html
Tak jak mówiłem - karty na PCI-E 3.0 z dodatkowym zasilaniem z wtyczki pójdą na PCI-E 1.0, a te bez dodatkowego zasilania = CIEMNOŚĆ :stuck_out_tongue:
// Z resztą ktoś nawet tam podnosił podobny argument w postaci zasilania PCI-E 1.0 (max 75W) i poboru prądu przez kartę.

Hehhaha PRZECIEZ JAK MAM DO KARTY GRAFICZNEJ to mam ciemnosc na oczach wiec zostaje tylko plyta glowna

Wkoncu powie mi ktos co mam robic :frowning: Do zmiany plyta glowna czy co?

Napisałem, nie mylić z zasilaniem, bo sobie da radę.

Karty PCIE 3.0 działają na PCIE 2.0, czy 1.0 - ale różnie bywa i nie ma zasady

np:
http://overclock.pl/forum/threads/9279-kompatybilność-płyt-oraz-kart-graficznych-PCIe-1-0-2-0-oraz-3-0

Serwis - wszystko Ci napisałem, a i tak robisz po swojemu.

Okej udam sie do serwisu albo informatyka jakiegos dzieki za pomoc

prosta sprawa płyta główna nie chce poprawie przełączyć integry na twoja nowa kartę (stara płyta a dość nowe gpu)
miałem to samo z płyta asrocka z integrą hd3300, po włożeniu gtx 660 raz ja wykrywało raz nie ( po kilku resetach) natomiast karty hd 6770, hd7770 i hd 7870 działaja jak należy a płyta od razu wyłącza integre

Czyli co mam plyte glowna wymienic? :slight_smile: