Nowa Karta graficzna

Witam zamierzam kupić nową kartę graficzną za ok 250zł pod ten zestaw.

procek Amd athlon 64 x2 5000+

płyta główna m61pme-s2

obecna karta graficzna geforce 8500gt

2gb ram ddr2

zasilacz mustang 350W

radeon HD5570 na tym odpali? bo w tym temacie jestem kompletnym laikiem

Zmień zasilacz,a dopiero później kup nową kartę graficzną. Przy tym zasilaczu możesz uszkodzić sobie sprzęt a koszta wtedy będą większe.

gold293 , najpierw będziesz musiał zwiększyć budżet, bo obecny zasilacz to można do utylizacji oddać.

Co do karty to bierz HD 4850 obecnie bardzo tania (od ok 230zł) a dosyć wydajna, jednak bez nowego zasilacza nie próbuj tej karty podłączać bo te 230zł może pójść z dymem :P.

Tak więc dołóż jeszcze na zasilacz np taki http://allegro.pl/chieftecdelta-500w-gp … 59275.html i będzie git :wink:

Dobra a ten HD 4850 będzie mógł odpalić crysisa 2 bez ścinek? bo na tej co mam obecnie trochę ścina na najniższych ustawieniach graficznych i rozdzielczości.

Tak, na mojej konfiguracji (patrz podpis) grałem w demko Crysis 2 na rozdzielczości 1024x768 i ścinało ale dało się grać, a HD 4850 jest dużo, dużo wydajniejsza od mojej więc nie powinno być problemu z Crysis 2 ;). Problem może sprawiać ewentualnie nie najnowszy procesor ale myślę że powinien dać radę.

Pozdrawiam

@down tak wiem, zwróciłem na to uwagę :slight_smile:

Zwróć jednak uwagę na to, że ty masz mocniejszy procesor który jednak dużooo lepiej będzie się sprawował przy Crysisie 2, a athlon 5000x może blokować tego radeona