Nowa klawiatura działa tylko w BIOS'ie


(Mati3127) #1

Witam od razu przejde do rzeczy. Dostałem wczoraj nową klawiaturę i myszkę.Myszka sama zainstalowała się bez problemu, natomiast klawiatura nie może odnaleźć sterowników, choć do tego modelu nie ma sterowników. Klawiatura w biosie działa, lecz po starcie systemu już nie.Gdy ją podłącze wyszukuje sterowników i wyskakuje komunikat że komputer rozpoznał ją jako USB 2.0 HUB,może to przez to, że w klawiaturze są wejścia na USB.Lecz klawiatura się normalnie świeci tylko nie reaguje na przyciski po starcie systemu.

 

Klawiatura normalnie zainstalowała się pod laptopem a pod TV od razu działała.

Klawiatura to: Genius kb-g265

 

Proszę  o pomoc, każda wypowiedź będzie mi pomocna co mam dalej robić.


(Chamlet) #2

Czy klawiatura jest podłączona za USB 2.0 ? Mało danych, może trzeba w biose ustawić na 2.0 jeśli jest jakaś opcja.


(Grzelak300) #3

Spróbuj przy włączonym komputerze podpiąć klawiaturę i zobacz czy instaluje, jeżeli nie powiedzie się, spróbuj jeszcze raz przy wyłączonym komputerze, bo to z reguły jest poprawna instalacja sprzętu, jeżeli się nie mylę to sprawdź czy nie masz załączonej do klawiatury sterowników i zainstaluj je 


(Mati3127) #4

 

 

Klawiatura podłączona jest pod USB 2.0 ale pod 3.0 tez nic.

Próbowałem tak ale wydaje mi się że może to być jakiś konflikt pomiędzy sterownikami do myszki lub dawnych sterowników klawiatury.Do tego modelu nie ma sterowników 


(Grzesiu89) #5

@up 


(Mati3127) #6

 

Pisz czy udało Ci sie rozwiązać ten problem :wink:


(Grzesiu89) #7

 oddałem na gwarancje i dostałem nowy sprzęt :wink: dzieki za pomoc 


(JNJN) #8

 

 

 

No to delikatnie mówiąc, coś nie tak?


(Grzesiu89) #9

@up 

Wydaje mi się, że nawet nie chciało im się sprawdzać co jest nie tak i po prostu dali mi nowy model :wink:


(JNJN) #10

I oczywiście działa bez problemu?


(Grzesiu89) #11

Nowa działa jak najbardziej bez problemu :wink: Temat można zamknąć