czy ty nie rozumiesz co napisałem chce radio słuchać ale nie chce mieć winampa bo są inne otwarzacze a oni zmusili mnie do tego nie dając wyboru rozumiesz
GŁUPOTA :!:
pysiu przypominam ze to wersja beta to raz, dwa… GGT kieruje sie statystykami jakie panuja na rynku… szcegolnie rynku polskim
Dobra koledzy forumowicze. Emocje juz opadły więc czas zacząć logicznie myśleć. Zgadzam sie całkowicie z wami iż polityka GG idzie w złą stronę i tylko stracą na tym urzytkowników, ale nie moge uwierzyć w to że jak będę korzystal z TLENA to usuną mi mój numer. To było by tak jakby Polska w decydującym meczu na Mundialu strzeliła sobie samobuja :? Dlatego moje zdanie jest takie że oni TYLKO straszą że będą usuwali numery. Kto o zdrowych zmysłach świadomie rezygnował by z urzytkowników a co za tym idzie z kasiory ?? Ja myśle że oni w ten sposób chcą przestraszyć userów korzy stlenili się bądź akukowali 8) Narazie nie ma sie czym przejmować. Gorzej jak rzeczywiście zaczniemy słyszeć o pierwszych przypadkach usuwania numerów :?
To tyle z mojej strony :mrgreen:
piotrekjunior a Ty naprawde myslisz ze oni maja kozysci z tego iz ktos uzywa GG w tlenie czy innym komunikatorze? pozatym strata w uzytkownikach nie bedzie wcale taka duza… wrecz przeciwnie…
Jasne. Ale ja to nazwyam DYSKRYMINACJĄ i zmuszaniem do korzystania z usług innego MONOPOLU (Windows).
Strzelają sobie sami gola - ot co.
Złączono Posta : 17.05.2006 (Sro) 17:52
Oczywiście że mają KORZYŚCI. A korzyści są takie, że im więcej osób korzysta z protokołu GG, tym więcej osób ściąga komunikatory kompatybilne z GG, w tym oryginalnego klienta. Robią to żeby móc rozmawiać ze swoimi znajomymi - a im więcej znajomych jest w sieci GG, tym większe prawdopodobieństwo że ktoś będzie używał komunikatora kompatybilnego z GG (w tym jest jakieś prawdopodobieństwo, że ten ktoś zainstaluje akurat oryginalnego klienta).
Myśl logicznie.
a tu odpowiedź z gg na mojego mejla:
Wysłałem im
A tu odpowiedź :
Witam,
korzystanie z komunikatora internetowego Gadu-Gadu - zgodnie z regulaminem
Gadu-Gadu - możliwe jest tylko poprzez oryginalny, bezpłatny program
Gadu-Gadu do pobrania ze strony www.gadu-gadu.pl Zapis o wykorzystywaniu
oryginalnego oprogramowania obowiązuje od początku istnienia komunikatora, w
najnowszym regulaminie został on sprecyzowany.
Zachęcamy zatem do korzystania z pełnych możliwości komunikatora w jego
oryginalnej, bezpłatnej wersji.
Przypominamy, że korzystanie z oryginalnego oprogramowania Gadu-Gadu
zapewnia:
- dostęp do stale poszerzanych usług w sieci Gadu-Gadu
- dostęp do taniej telefonii internetowej Nagłos w Gadu-Gadu (rozmowy VoIP,
między numerami GG bezpłatne) - www.naglos.pl
- dostęp do Gadu Radia, które wkrótce będzie udostępniane szerszej gupie
Użytkowników - www.gaduradio.pl
- dostęp do wielu wtyczek/pluginów tworzonych przez Użytkowników i
autoryzowanych wkrótce w sieci Gadu-Gadu
- dostęp do blisko już 6 milionów osób - Użytkowników Gadu-Gadu,
najpopularniejszego polskiego komunikatora internetowego!
- możliwość kontaktu z kilkoma milionami Użytkowników w portalu
społecznościowym Generacja Gadu-Gadu - http://generacja.gadu-gadu.pl
Pragniemy również poinformować, że w przyszłości planujemy udostępnić
oryginalną wersję komunikatora Gadu-Gadu dla systemu Linux.
Strona www: www.gadu-gadu.pl
Generacja Gadu-Gadu: http://generacja.gadu-gadu.pl
Nagłos - Telefon w Gadu-Gadu - www.naglos.pl
Pozdrawiam,
-- Tomasz Karpiński Support 24h Gadu-Gadu e-mail: tech@gadu-gadu.pl NAGŁOS - dzwoń za grosze przez Internet! Więcej na: http://www.gadu-gadu.pl/naglos.html
:roll:
czyli takie “walenie kotka za pomocą młotka” zero konkretów, zero precyzji, zero odpowiedzi w temacie ;]
Tiaa mają gotowe odpowiedzi i robią tylko KOPIUJ WKLEJ :?
Panowie… potraficie tylko marudzic… chcecie cos lepszego? zróbcie to sami…
Albo mają jakies systemy które za nich odpowiadają :?
WG. mnie to wszystko idzie w strone $$$
Alternatywne komunikatory, które korzystają z protokołu GG nie wyświetlają reklam. I dlatego GGT wymaga używania Gadu-Gadu (Padu-Padu :lol: ) aby im to przynosiło zyski :?
[bEGIN CHWILOWY BRAK POLSKICH LITER :D]
Przeciez juz zrobili - jest KADU, jest GNU GADU, jest Konnekt, Miranda, Psi, AQQ, Tlen, Jabber i inne. Po co robic jeszcze raz kiedy juz zrobione ?
No inna sprawa, ze Padu-Padu sp. zoo nie zezwala na uzywanie tychze komunikatorow…
Wiec o co ci chodzi ?
o co mi chodzi? o co Wam chodzi?! sa inne komunikatory jak juz wspomniales nikt Wam uzywać GG nie wciska na siłe!
ludzie szok :shock:
napisałem im takiego mejla
dostałem nastepującą odpowiedź :
Aż się zdziwiłem
Oooo ,kurcze. :o
Czyli coś jednak planują.
Sorki, że odświeżam, ale spytałem się GG czy może prywatny użytkownik używać np tlena do GG. I oto co dostałem od automatu:
Witamy,
Z uwagi na zapytania Użytkowników dotyczące nowego regulaminu Gadu-Gadu,
w tym w szczególności w odniesieniu do punktu 11 mówiącego o używaniu
innych programów służących do łączenia się z siecią Gadu-Gadu,
pragniemy przedstawić jednoznaczną interpretację regulaminu firmy Gadu-Gadu
w celu rozwiania wątpliwości:
Punkt 11 regulaminu nie dotyczy bezpośrednio Użytkowników sieci Gadu-Gadu,
lecz firm/przedsiębiorstw/producentów innych programów komputerowych, które
bez ustaleń z firmą Gadu-Gadu łączą się z siecią Gadu-Gadu, naruszając w ten
sposób zasady bezpieczeństwa w sieci Gadu-Gadu, a także zasady uczciwej
konkurencji.
Firma Gadu-Gadu nie będzie zatem egzekwować postanowień punktu
11 bezpośrednio od Użytkowników.
Mamy nadzieję, że powyższa informacja wyjaśnia ostatecznie i jednoznacznie
dyskusyjną część regulaminu.
Jeśli jednak nadal masz pytania, prosimy o kontakt.
Korzystaj z Gadu-Gadu do woli!
To ja już nie wiem czy można czy nie.
Czyli dokładnie wiadomo co chce gg: wyegzekwować kasę od innych producentów komunikatorów za możliwość wdrożenia w nich ich sieci 8)
Cuba z tego wynika, że w tym momencie problem leży po stronie twórców innych komunikatorów internetowych. Tak więc, teraz w interesie firm leży załatwienie tej sprawy…
Co z tego wyniknie - zobaczymy
aju - pytanie czy GG przestrzega tego w drugą stronę - np. w odniesieniu do sieci Tlen
Pytanie następne - jak rozwiążą problem wtyczek do komuniktorów obsługujących inne sieci
Zawsze można powiedzieć - to nie część naszego komunikatora. Jest całkowicie niezależna od nas etc.
Z jednej strony rozumiem GG, z drugiej… komunikatory miały dać wolność komunikacji, a jest to w pewiem sposób ograniczane.
wydaje mi się, że gg sp.z o.o. straciła już monopol na gg: http://dev.null.pl/ekg/docs/protocol.html
i wojny z nikim wszcząć nie może