Nowa odsłona dobrychprogramów

Będzie się trochę przyzwyczaić to nowej szaty…

Schludnie, czysto, cudnie jak biały obrus pod opłatek:

Raczej pusto i 0 grafiki. No i brak pirata.

Trzeba odczekiwać posty. http://prnt.sc/11po8fn

Zna ktoś sposób, aby można było przeglądać obecnie stronę na starszych wersjach FF.
Niestety teraz strona cały czas się przeładowuje.
Może coś w about:config pomoże?

Ten film już widziałem… “Gorzej być nie może”. :man_facepalming:

2lajki

Ogólnie jest przyjęte, że czcionka szeryfowa jest męcząca na ekranach…a właśnie nam taką serwują.

Sprawdź:

Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:88.0) Gecko/20100101 Firefox/88.0

w kluczu:

general.useragent.override

jak go nie masz to stwórz ręcznie jako “łacuchowy/string”.


Jak nie to chyba może czas na PaleMoon / Basilisk.

Nie za bardzo zrozumiałem.
W about:config mam tylko to pod general.user.

No to ręcznie nowy z ppm > “łańcuchowy/string” > general.useragent.override > i tamto UA z udawaniem Firefox 88 + Windows 10.

http://netdiag.pl/artykuly/uas/ - stare ale może pomocne.

Raz, że pobrałem półwąską czcionkę oranienbaum, ma idealnie we wszystkich przeglądarkach od FF 88, do mypal i śmiga DP jak rakieta


Drugie, to na DP jest kilka różnych czcionek.
Ale nic mi się nie kręciło.

Mu chyba chodzi o kompatybilność wsteczną w CSS, tego na 2 wpisy w about:config raczej nie doda jak to nie bug z tylko układem grid:

Wszystko porozciągane a nie plansza “FF 51 i starszych nie wspieramy”.

Niby najszybciej naprawić to czymś co ma wsparcie Gecko 52, bo 45 - 51 rozciąga tak boksy.

Najpewniej został użyty układ grid: https://caniuse.com/css-grid (wsparcie od 52), więc @cyngiel_1 testowo aktywuj to w about:config:

layout.css.grid.enabled

Jak używasz Firefox 40 - 51, pod Firefox 39 i starszy raczej trzeba by ładować skrypt JS awaryjnie przerabiający grid na jakiś float: left albo inne magie.

@krystian3w
Dodałem


Ale, niestety dalej strona się cały czas przeładowuje:(
Zawsze coś muszą zepsuć.

spróbuj dodać blokowanie zasobów:

*wp.pl$~image

w blokerze reklam.

Takie pytanko: to normalne że login do Forum działa, ale na “głównej” to już niekoniecznie ?

Niby komuś nie działało hasło i zresetował zamiast czekać aż ktoś ustali co się w bazie danych zepsuło.

To ja poczekam. Może wyjdą z fazy alfa, a na razie zadowolę się działającym loginem do forum :slight_smile:

Nie pomogło, znikają tylko obrazki.

dyskusja tutaj, nie róbmy bałaganu: