Będzie się trochę przyzwyczaić to nowej szaty…
Raczej pusto i 0 grafiki. No i brak pirata.
Zna ktoś sposób, aby można było przeglądać obecnie stronę na starszych wersjach FF.
Niestety teraz strona cały czas się przeładowuje.
Może coś w about:config pomoże?
Ten film już widziałem… “Gorzej być nie może”.
Ogólnie jest przyjęte, że czcionka szeryfowa jest męcząca na ekranach…a właśnie nam taką serwują.
Sprawdź:
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:88.0) Gecko/20100101 Firefox/88.0
w kluczu:
general.useragent.override
jak go nie masz to stwórz ręcznie jako “łacuchowy/string”.
Jak nie to chyba może czas na PaleMoon / Basilisk.
No to ręcznie nowy z ppm > “łańcuchowy/string” > general.useragent.override > i tamto UA z udawaniem Firefox 88 + Windows 10.
http://netdiag.pl/artykuly/uas/ - stare ale może pomocne.
Raz, że pobrałem półwąską czcionkę oranienbaum, ma idealnie we wszystkich przeglądarkach od FF 88, do mypal i śmiga DP jak rakieta
Drugie, to na DP jest kilka różnych czcionek.
Ale nic mi się nie kręciło.
Mu chyba chodzi o kompatybilność wsteczną w CSS, tego na 2 wpisy w about:config
raczej nie doda jak to nie bug z tylko układem grid:
Wszystko porozciągane a nie plansza “FF 51 i starszych nie wspieramy”.
Niby najszybciej naprawić to czymś co ma wsparcie Gecko 52, bo 45 - 51 rozciąga tak boksy.
Najpewniej został użyty układ grid: https://caniuse.com/css-grid (wsparcie od 52), więc @cyngiel_1 testowo aktywuj to w about:config:
layout.css.grid.enabled
Jak używasz Firefox 40 - 51, pod Firefox 39 i starszy raczej trzeba by ładować skrypt JS awaryjnie przerabiający grid na jakiś float: left
albo inne magie.
@krystian3w
Dodałem
Ale, niestety dalej strona się cały czas przeładowuje:(
Zawsze coś muszą zepsuć.
spróbuj dodać blokowanie zasobów:
*wp.pl$~image
w blokerze reklam.
Takie pytanko: to normalne że login do Forum działa, ale na “głównej” to już niekoniecznie ?
Niby komuś nie działało hasło i zresetował zamiast czekać aż ktoś ustali co się w bazie danych zepsuło.
To ja poczekam. Może wyjdą z fazy alfa, a na razie zadowolę się działającym loginem do forum
Nie pomogło, znikają tylko obrazki.
Dyskusja tutaj, nie róbmy bałaganu: