Nowa odsłona portalu dobreprogramy.pl - opinie

Po napisaniu odpowiedzi w tym temacie oraz po wylogowaniu z forum w górnym prawym rogu portalu (przeglądarki) mam:

di669_blad.jpg

To jest jakiś błąd, czy muszę się drugi raz wylogować ?

Nie wygląda to źle, ale kafle wg. mnie są zdecydowanie za duże.

Problemem jest nie działający IM , mam konto w domenie dobreprogramy.im i niestety przestał łączyć. Używam go w ważnych celach, stąd moje zapytanie - co się dzieje?

XMan mi to wygląda na błąd, który u mnie również występuje. Chyba że od tej pory portal i forum to dwa oddzielne twory :slight_smile:

mentorious też czepiałem się wielkości kafli ale jakoś nie mam siły przebicia (z czterema kaflami i tak wygląda to jeszcze nie najgorzej ale z dwoma to już tragedia).

Najnowsze tematy czyli właśnie założone wątki, które pozostają jeszcze bez odpowiedzi?

Proszę bardzo: search.php?search_id=unanswered

Wchodzisz na główną stronę forum i masz po lewo na górze linki prowadzące do tego co potrzebujesz

Niektórzy na siłę starają się wyszukać problemy tam gdzie ich prawie nie ma.

PS. sam się zakręciłeś: “Na stronie Forum”? :smiley:

To ostatnio na forum było raczej mało czytelne, po co to komu :stuck_out_tongue:

Ostatnio na forum właśnie było dobre, nie pamiętacie dymu jak zamienili boxy miejscami ? dużo ludzi w tym i ja uznawało to jako niezbędną i dobrą funkcjonalność.

Po za tym jest tyle miejsca zmarnowanego że mieli by to gdzie upakować.

@ Cedar

search.php?search_id=unanswered to są założone wątki bez odpowiedzi.

Nie jest to odpowiednik usuniętego “Ostatnio na forum” gdzie były przedstawiane wszystkie ostatnio założone tematy.

Rozumiem, że wielu czytelnikom ten dział nie odpowiadał na głównej stronie, ale chodzi mi o umieszczenie chociaż linku.

Umiem czytać, w odróżnieniu od Ciebie

(przeczytaj co powyżej napisałem)

Wszystkie kombinacje nowych/aktywnych/nieprzeczytanych/są dostępne bez problemu tylko trzeba chcieć kliknąć zamiast problem robić

Nie podoba mi się nowa szata graficzna(po kilkunastu chwilach zabawy na portalu), to taki zlepek bloga i kafelków i do tego asystent pobierania górą… syf.

Dotychczas DB miały unikalny wygląd, a aktualnie przypominają miliony innych blogów na gotowcach.

Do sprawy z asystentem dalej nie ma żadnej reakcji ze strony redakcji. Także kolejne brawa… =D>

I kółeczko wzajemnej adoracji dalej będzie pieprzyć bzdury, że wszystko ok, a redakcja ma Hot Zlot, urlopy i w ogóle.

U mnie np. na przeglądarce Internet Explorer nie logując się nie pobiera asystenta, tylko normalną instalkę.

Nowa wersja kompletnie do mnie nie przemawia. Mało czytelnie, walące po oczach kontrasty. Czy mi się wydaje czy zniknęły linki bezpośrednie do aplikacji?

Kto jest autorem tych zmian? To jest zmiana zdecydowanie na gorsze, łatwiej było poruszać się po DB. Niech autor juz lepiej nic nowego nie wymyśla. Cześć Jego Pamięci!

Bożeeeee Co To Ma Byćććććć ? !!

Ładnie, zgrabnie i na temat. Wszystko można łatwiej odnaleźć, choć ciężko się przyzwyczaić z wyglądu w którym był natłok informacji na ergonomię. Jeszcze jakby uporządkować forum w zgrabne tematy i wszystko będzie gitara :stuck_out_tongue_winking_eye:

@DO REDAKCJI:

Nie zmieniajcie wyglądu http://www.dobreprogramy.mobi/ , bo nowa wersja nie działa na żadnej z 5-ciu Symbianowych przeglądarek.

Cześć!

Przede wszystkim dzięki za opinie jakie wyrażacie, bo te będą podstawą do tego gdzie ta wersja dalej będzie podążać. Wiele poruszenia wywołało zniknięcie bloku Ostatnio na forum, który przez dwie wersje portalu utrzymał się na tym samym miejscu. Chciałbym uspokoić Wasze obawy o ten blok, on wróci, choć będzie w nieco zmienionej formie, bo będzie osadzony w menu na górze strony. Forum jest bardzo ważne dla portalu, i oczywiście nie mamy zamiaru z niego rezygnować :slight_smile: Stąd również zapowiedziana już migracja do IPB, które w swojej architekturze pozwala na interakcję z innymi aplikacjami :slight_smile: Opcja Linki bezpośrednie (czy też Wszystkie wersje) nie pojawia się w momencie, gdy dostępna jest tylko jedna wersja aplikacji i nie jest dla niej dostępny menedżer pobierania. Nic nie zniknęło :slight_smile:

A gdzie się podział dział download dla Mac OS oraz Linuxa?

Dlaczego domena Gamikaze przekierowuje na główną DP, a nie do działu Gry?

Czy forum TechIT oraz Gamikaze także zostaną zmigrowane do IPB?

Dlaczego na http://www.dobreprogramy.mobi/ nie ma dostępnych nowych aktualności?

Społeczeństwo się rozwija. Systemów dla głupoli i od roboty cepem, już nie produkują. Babcia na win7 surfuje w necie i korzysta jednocześnie z paru aplikacji. W win8, to tylko trzeba się odnaleźć. Łatwiej już nie będzie. Strony www też ewoluują. Porównanie DP do produktów microsoftu, jakoś nie przekonuje. Zawsze to ktoś programuje szczegóły, a w ten sposób uszczęśliwia większą wielkością reklamy, przeniesieniem programów z aktualności, do osobnych linków, w konkretny sposób. W tym jest pies pogrzebany. Wcześniej, niż aktualności, rzucały się w oczy, dodane nowe wersje i programy, na kolejny dzień. W ten sposób programy i wiedza o nich, docierały do przeglądaczy DP. To, do jakich programów i wiedzy o nich, docierali użytkownicy DP, to pomijam, z uwagi na to, że gro nieobeznanych użytkowników komputerów, właściwie na ślepo szuka mało konkretnego programu. Dotąd programy i aktualności dawały wybór. Teraz, wszystko jest w dziewiczym lesie kierujących linków. Ja sobie poradzę, ale szkoda mi wszystkich, co dotąd przeglądali dodawane programy, czytali o nich i często wybierali coś dla siebie, dowiadując się przy okazji, komu mleko uciekło w microsofcie. Przy okazji – na taki Odkurzacz, było pobrań prawie dwa i pół miliona. Ale to tylko statystyka, bo od czasu agenta, trzeba po nim sprzątać. Na to chętnych jest dużo mniej i pobrań. Ktoś to finansowo przeliczył. Powiększył reklamy. To zawsze, tylko ktoś. Dobro zwykłego usera, nieobeznanego ze skomplikowanymi sytuacjami, powinno być nadrzędne.

@Cedar

Skopiowałem z forum to co miałeś na myśli:

1. Wątki bez odpowiedzi

2. Nieprzeczytane posty

3. Nowe posty

4. Aktywne wątki

Żadna z tych pozycji nie zastępuje “Ostatnio na forum”.

Najbliżej jest pozycja “nieprzeczytane posty”.

Niestety są to posty nie tylko z najnowszych tematów,ale tez stare, gdzie ktoś sobie przypomniał aby coś dodać od siebie.

Czasem jednak chcę jeszcze raz przeczytać post i wtedy musiałbym go szukać w pozycjach 1,3 i 4.

5. Nowe tematy - propozycja.

PS

Poprawiłem tamten błąd “na stronie głównej forum”. Pozdrawiam

I bardzo dobrze! O to chodziło!