Tylko Marcin Ty podajesz te i5-10X00 lub i5-11X00 te dwa procesory a ich nawet nie ma w polskich sklepach :)) bo szukałem ich wszędzie jedyne co to są na jakiejś niemieckiej Stronie Proshop xd a RTX 2070 Super Da się chyba tylko na Allegro już tylko Kupić ?? Używkę
Przyjrzyj się raz jeszcze.
„powinieneś z F dostać za jakieś 600 złotych” + zobacz model na wideo.
Wnioski:
- model F
- koszt około 600 zł
- na wideo model I5-10400
… a Ty wybierasz za 900 z K do podkręcania… i jak zapiać chcesz budżet?
No właśnie niezbyt się da, plus taki, że i5-10400F robi doskonałą robotę w niskiej cenie.
Tak jak mówiłem, masz wskazówki, oblicz ile masz kasy i wklej propozycję na co to wystarczy,a ewentualnie ktoś poprawi.
Policzyłem ile mam Aktualnie kasy Całej uzbieranej Posiadam aktualnie 2230zł… jako całość Marcin jeśli Procek już mamy dobrany dobry Procesor 729.00 zł Płyta główna Gigabyte B560 HD3 499,00 zł teraz tylko Prosiłbym Marcin ciebie abyś mi Podesłał Linka z Kartą jaką Dać Do tych podzespołów w rozsądnej Cenie
No i git, płytę i procek masz. jakieś 900 zł + to za ile sprzedasz 1060+płytę + procek. Jak wyjdzie 3000, to masz 3060 i jesteś happy.
Pozostaje Mi Tylko czekać aż Ceny Topowych Kart Serii 3000 spadną na Minimum 2 Tysiące a nie tak jak jest teraz 4 tysiące za 3060 lub 3 tysiące cena spadnie tak jak zauważę że dam radę kupić to biorę w ciemno w obecnej Sytuacji Pozostaje Mi czekanie… nic więcej nie zrobię
A Marcin Kwestia zasilacza trzeba będzie mi go wymienić ja nowszy minimum 750W z certyfikatem GOLD żeby miał wystarczająco dużo mocy dla karty procka.i miał jeszcze w zapasie trochę w razie czego.bo taki mój Vero L2 Bronze 600W może nie dać rady sobie poradzić… pociągnąć tego
i5-10400F+RTX 3060 poszłyby na dobrym 350W zasilaczy, pod korek, bo łącznie cały PC weźmie ze 300W, ale by poszły.
Ty masz 600W i to też przyzwoity, a nie najgorsze chińskie badziewie. Przy obciążeniu rzędu 50% ryzykujesz tyle, ile korzystając z komputera, że kopnie Cię prąd.
No Dobrze Procesor Odklepany Intel Core i5-11400F jednak. wybrałem ten… chyba nic złego się nie stanie… i wydajność będzie taka sama jak przy tamtym.
…mam płytkę też… teraz tylko 3060 za 2 tysiące Poproszę za 3k-4k Nie ma szans że uda mi się dorwać
200 zł za integrę się nie opłaca, będziesz miał 3060, w najgorszym wypadku kup sobie kartę za 10 zł tego typu. Do uruchomienia przeglądarki, wystawienia na Allegro 1060 i zakupu nowej, wystarczy w zupełności.
Karta graficzna ATI Radeon HD5450 1GB DVI HDMI LP - Części komputerowe, Karty graficzne - Allegro.pl
No Dobrze Procesor Odklepany Intel Core i5-10400F jednak. wybrałem ten… chyba nic złego się nie stanie… i wydajność będzie taka sama jak przy tamtym… modelu konkretnie tym
…mam płytkę też… teraz tylko 3060 za 2 tysiące Poproszę za 3k-4k Nie ma szans że uda mi się dorwać
Największa różnica przy i5 10gen i 11gen jest to, że 11gen wspiera PCI 4.0
Ziemia do Damiana!
Masz 3 koła. Za płytę i cpu dajesz koło 1000, drugi 1000 zostaje. Sprzedając starą 1060, procek i płytę z 2000 dostaniesz. Więc nie ma problemu.
Racja dobrze myślisz Tylko ja planuję Marcin zrobić tak zamówić te części poczekać aż przyjdą karta płyta procek i dopiero wtedy wypiąć… Stary sprzęt z kompa i włożyć nowy i stary sprzedać komuś za nie wiem 600-500 może bo za tysiąca wątpię… bo jak wyjmę teraz części to będę miał nieczynnego Kompa i nie będę mógł go używać jeszcze grać itp… Dla tego Kasa Będzie zbierana Na kartę…aby wszystko załatwić za jednym zamachem jedno zamówienie
X Kom Wstawił jedyną… Kartę Z serii 3000 3070 Ti Ale Ona Kosztuje 4 Tysiące ją bym brał ale nie teraz zdecydowanie nie teraz Bulić 7 Tysięcy za tą kartę poczekam
No to zbieraj, ale za 1060 spokojnie koło 1000 masz szansę.