dziś wydana została nowa wersja popularnego firewall’a Online Armor. Wersja z oznaczeniem v3, wprowadza nowe zmiany w wyglądzie programu, poprawiono jego layout, dopracowany został również sam mechanizm HIPS i firwall który wg producenta ma działać jeszcze skuteczniej w porównaniu do poprzedniej wersji.
Dodatkowo, z okazji wydania nowej wersji programu, producent firma TallEmu Inc., przygotowała promocję cenową w postaci $15 rabatu na dowolny produkt z ich oferty. Promocja trwa do 31 października 2008.
na której wybieramy wersje która nam odpowiada, następnie po kliknięciu Next - zostaniemy przeniesieni na stronę na której należy wpisać swoje dane. Na samym dole tej strony widnieje pole “Promotion Code” w które wpisujemy specjalny kod promocyjny: OAV3 i klikamy Next.
Na kolejnej stronie zniżka powinna już się ukazać naszym oczom
Online Armor należy do “inteligentnych” firewalli, podczas instalacji, wykonuje skanowanie dysku w poszukiwaniu programów, które mogą wymagać dostępu do Internetu - gdy zakończy skanowanie, pyta się użytkownika które programy dodać jako zaufane (Trust) i to wszystko.
Konfiguracja tego firewalla jest szybka, przyjemna i sprowadza sie do tego co opisałem powyżej. Dodatkowo przez pewien okres czasu od zainstalowania (u mnie to trwało ok 30min) firewall aktywuje automatycznie tzw Learning Mode (tryb uczenia), po czym przechodzi do normalnej pracy w trybie Normal.
Btw. swoją drogą dziwię się ze DobreProgramy.pl jeszcze nie dodały tego firewalla, mimo że istnieje na rynku już dość spory kawałek czasu i zdobył nagrodę dla Najlepszego Firewall’a roku 2008.
a no to dzięki bo miałem comodo to z godzine sie bawiłem w ustawianie i co chwile upierdliwe komunikaty!no ja też sie dziwie!jakieś padła firewalle dodaja a jednego z lepszych nie!
Mi to wygląda podejrzanie ten test firewalli i ten temat też ;p Mało coś jest o tym firewallu w internecie i mam wrażenie że to jakiś fałszywy firewall który tak naprawde nam zainfekuje komputer. Są jakieś potwierdzenia wiarygodności tego testu? Sunbelt firewall tak nisko?! Może jakieś inne testy macie? Tamten mi sie podejrzany wydaje by wypromować nowy produkt. Tylko nie atakujcie mnie a sami sie nad tym zastanówcie, trzeba być podejrzliwym zawsze. Są jakieś potwierdzenia wiarygodności tego firewalla? Jeśli rzeczywiście jest ok to szybki chociaż? Kompa z prawie 2000 roku nie zamuli?