to się nazywa ewolucja…
jakieś 2 lata temu (albo rok sam nie wiem) redakcja hucznie zapowiadała forum, które miało być napisane od początku do końca przez administracje, a tu widzę zmodyfikowane pod potrzeby vortalu phpBB, dlaczego tak? oczywiście w celach informacyjnych tylko pytam ; )
swoją drogą nowy wizerunek bardzo mi się podoba ; )
wlasnie sie zalogowalem na nowym forum dobrepogramy i musze powiedziec ze wyglada bardzo dobrze
pozdrawiam
Własnie testuję możliwosc postowania przez gprs z kom. Jest ok, strona forum załadowała sie dość szybko, logowanie (i odpowiedź, jak mam nadzieję zaraz sie przekonać ) nie sprawią problemów… EDIT: A jednak. “limit czasu polaczenia z serwerem zostal przekroczony”
A ja chciałbym sprawdizć czy nowe forum łaczy posty. Proszę o usunięcie jednego postu przez jakiegoś moda, (jeśli nie połaczy 2 postów) bez wyciągania konsekwencji.
EDYTa 0 nie łaczy, ale udało mi się samemu usunąć post :mrgreen: Warto byłoby dodać taki bajer.
Nie no 2 tyg bez forum DP i jakie zaskoczenie
Podoba mi sie zmiana. Gratuluję.
Ciekawe jak dużo pracy to kosztowało autorów??
=D> =D> =D> =D> =D>
To co się tutaj wydarzyło to raczej rewolucja.
Sliczny wyglad tego forum. Brawa dla adminow
ja bym proponował wyłączyć banner flash na samej górze po prawej stronie tylko prze niego dłużej wczytuje sie strona
dariuss nie przesadzaj. Jakie ty masz łącze, że ten banner spowalnia ci ładowanie, a co wolałbyś te reklamy Google i inne “miłe dodatki”?
To jedyny animowany banner na Forum, a dla niektórych to i tak za dużo.
Dobreprogramy tak mnie urzekają nienatarczywością reklam i spokojnymi bannerami, że wyłączyłem im AdBlocka, a ten banner na forum mi się przydaje- z jego pomocą mogę szybko przejść do Vortalu. 8)
Możesz sobie wyłączyć jakąś wtyczką do przeglądarki, chociaż nie polecam, bo przegapisz polowanie na licencje :lol:.
Zauważ również że,po kliknięciu w napis *dobre programy *(napis po lewej stronie) zostajesz przekierowany na stronę główną wortalu
Ale w banner łatwiej trafić myszą. i jest po prostu ładny.
nie rzucaj myszą bo ekran popsujesz :lol:
coś sie mi wydaje ze odbiegamy od tematu :? jest Flash bo tak admini zadecydowali i punto a jak komuś nie pasuje są dodatki do przeglądarek blokujące takie bajery …
Według mnie gdzy zablokuję ten banner w nagłówku forum jest zbyt “pusto”. Ale skończmy już tego offtopa.
chodzi mi głownie o to ze obciąża serwery dobrych programów
niby nie wiele 20 kb ale łatwo można policzyć
20x1000(bo tyle jest ok wczytywań forum na sekunde)=20000 kb/s czyli ~ 19,5 Mb/s
co jest dużo,podobnymi wyliczeniami kierował się administracja forum w dyskusji o max. wielkości awatarów i podpisów