Mi ogólnie nowe forum się bardzo podoba, jest znacznie ładniejsze i moim zdaniem bardziej przejrzyste. Jedyne co mi przeszkadza to brak możliwości szybkiej odpowiedzi i ciężko mi się trochę przyzwyczaić do umiejscowienia informacji o użytkownikach i avatarów po prawej stronie. Ale poza tym oceniam przemianę forum na wielki +
Wiadomo, że do wszystkiego nowego trzeba się przyzwyczaić
Spokojnie - wiele potrzebnych zmian będzie jeszcze wprowadzanych.
czyli po Polsku :mrgreen:
po chińsku w poprzek ehhh…(chinki podobno w poprzek mają . . . upodobania :lol: )
nowy rok, nowe forum
fakt, ciezko sie przyzwyczaic do nowej formy, ale to chyba kwestia czasu jeno,
brak mi nr. postu - chyba liczba sie ich zmniejszyla na strone ? no i czcionka duza, u mnie co najmniej 24… oraz ‘szybkiej odpowiedzi’ - znacznie ulatwial maly guzik zycie
na plus moge policzyc baner z aktywnoscia - online/brak - wiadomo, kiedy mod jest
Wygląd forum jest ok jedyne co mi się nie podoba to brak szybkiej odpowiedzi no i forum strasznie muli…
muli, bo jest za dużo użytkowników (weszli zobaczyć nowe forum)
Nie wiesz za bardzo - nie wypowiadasz się. :evil:
To są boty, jest ich określona lista wpisana domyślnie do forum. Indeksują, przeszukują forum. W poprzednim forum też przeszukiwały je boty oczywiście, tylko nie było to konkretnie widoczne
sie mi wydaje że wcale widać nie było :mrgreen:
Twierdzisz, że np. Google bot nie indeksował forum? ;]
Po IP w sekcji whoisonline na forum pewnie i by się doszło, co do widoczności.
Dziękujemy za uwagi odnośnie nowej odsłony forum. Chciałbym się w kilku punktach odnieść do spostrzeżeń i uwag jakie tu się znalazły:
-
Profile (awatary) są z prawej strony ponieważ taki jest domyślny szablon nowego phpBB 3. Zwróćcie uwagę, że nad każdym postem znajduje się nick autora, więc od razu widać kto go napisał. Z początku też podchodziłem do tego rozwiązania z pewnym dystansem ale teraz uważam awatary z prawej za lepsze rozwiązanie. Dlaczego? Ponieważ najważniejsza jest treść postów, a nie to kto je napisał, ile ma już postów, czy był na Zlocie i czy ma ładny awatar… Jak celnie zauważył w innym wątku Airborn lepiej się do tego układu przyzwyczaić bo już niedługo stanie się to zapewne bardzo popularnym rozwiązaniem
-
Ogólnie nowy wygląd jest pewną odpowiedzią na trendy jakie zachodzą w Internecie (nowoczesny layout to “płaska grafika” z jednolitymi lub delikatnie cieniowanymi powierzchniami). Nowy wygląd wymaga pewnego przyzwyczajenia jednak nie przesadzajmy - to jest mimo wszystko ewolucja, a nie rewolucja. Nad gustami się nie dyskutuje jednak proponuję popisać trochę i zastanowić się jeszcze raz nad nowym wyglądem za kilka dni. Jestem przekonany, że za kilka dni gdy pierwszy “szok” minie oceny diametralnie inne
-
Nie mieliśmy możliwości aby zaimplementować absolutnie wszystkie funkcje dostępne w starym forum. Najważniejszym brakiem jest oczywiście brak szybkiej odpowiedzi. Zdajemy sobie sprawę, że może to być uciążliwe i będziemy dążyć do tego aby taka funkcjonalność znalazła się w nowej wersji forum. Szlifów wymaga jeszcze kilka mniejszych rzeczy ale nie dało się tego zrobić inaczej ponieważ musieliśmy zachować ciągłość forum bez tygodniowej przerwy. Stąd postawiliśmy na jak najszybszą migrację, a drobiazgi, których nie można było przed migracją zrobić będziemy teraz wykańczać.
-
Z drugiej strony pojawiło się wiele opcji niedostępnych w starej wersji forum. Nie będę się tu rozpisywać bo widać je “gołym okiem” (a może nie? ) jednak dla mnie osobiście bardzo przydatne są np. informacje przy awatarach w wątku kto z dyskutujących jest online czy dużo lepiej rozwiązane prywatne wiadomości. Oczywiście w zależności od upodobań i potrzeb każdy mógłby tu wskazać inne przydatne nowinki.
-
Pracujemy nad poprawą szybkości działania nowej wersji forum. Zdajemy sobie sprawę, że momentami “mulenie” może być denerwujące. Prosimy o wyrozumiałość - ten stan nie jest docelowy ale co najwyżej przejściowy
Fajne forum też oceniam na Plus + tylko umiejscowienie po prawej stronie " informacji o użytkownikach i avatarów " jakoś do mnie nie przemawia #-o to tak jak by ktoś mi w nocy kierownice w aucie zamontował po prawej stronie [-X spoko może to kwestia czasu i przezwyczajenia i będzie wszystko grało pozdrawiam .
No, no - niezła robota.
Na początku nie mogłem się przyzwyczaić do ayatarów po prawej strony, ale juz mi przeszło. Przecież czyta się w końcu od lewej do prawej, a avatary nie są takie ważne, Podoba mi się też to, że linki do PW, WWW itp są pod avatarami, a nie pod postami - czasem mi się niechcący kliknęło i niepotrzebnie traciłem czas, a teraz wiem, że mi to nie grozi
Jedno co mnie wkurzyło to to, że Opera nie chciała mnie zalogować korzystając z zapamiętanych w menedźerze haseł danych - ale to tylko jednorazowy kłopot.
Idziecie w stronę serwisów społecznościowych? Po co komu lista przyjaciół. Zaraz zaczną się wyścigi, kto ma ich więcej. Lista ignorowanych by wystarczyła.
I nawet można zgłosić swój post do moderacji. Fajnie! Tylko po co?
PS: To kiedy nowy wortal? :mrgreen:
:o . Naprawde nowa wersja jest o wiele, jak dla mnie, lepsza. Miłe zaskoczenie, dawno nie odwiedzałem forum i tu taka niespodzianka… Pozdrawiam.
Ciekawe zmiany. Jednak na obecną chwilę podobało mi się stare. Mam nadzieje że bedzie mozna wybierac generalny kolor forum tak jak to jest na vortalu. yo
===
edit.
Ale mam nadzieje również ze ikonki odpowiadające statusom gg i tlen będa zmienione
Przyznam, że możliwość w opcjach wyłączenia podpisów jest w tej wersji forum akurat sporym udogodnieniem. Forum się robi bardziej czytelne- nie przypomina choinki z tymi wszelkiego rodzaju animowanymi i kolorowymi bajerami
jak to nie przypomina?wszędzie ta zieleń :roll:
Nowy układ forum nie odpowiada mi zbytnio. Według mnie jest mniej czytelny niż w poprzedniej wersji. Po co zmieniać coś co jest dobre i się sprawdza ?