Witam, chciałbym założyć nowe konto w Windows XP, problem w tym, że obecne (jedyne) konto jakie mam to systemowe admina, a ja chciałbym założyć konto z ograniczeniami. I teraz pytanie jak zrobić konto z ograniczeniami obok tego systemowego? Bo za każdym razem mi znikało systemowe, a chce mieć te dwa.
Najprawdopodobniej nie utworzyłeś żadnego konta podczas instalacji systemu, więc system udostępnia ci tworzone automatycznie konto ADMINISTRATORA.
Najpierw musisz utworzyć nowe konto Z UPRAWNIENIAMI administratora (nie zapomnij o haśle), a następnie - po zalogowaniu na to wcześniej utworzone konto (z uprawnieniami admina) - będziesz mógł utworzyć kolejne konto, tym razem z ograniczonymi uprawnieniami. Ikony reprezentujące oba utworzone przez ciebie konta będą widoczne na ekranie logowania.
Wszytko fajnie tylko ja mam zablokowany przycisk “ograniczone”.
Bo wciąż próbujesz majstrować przy jedynym koncie Administratora na komputerze. Zrób tak jak pisałem wcześniej - utwórz najpierw nowe konto z uprawnieniami administratora. Z jego poziomu przycisk będzie odblokowany
Udało się, dzięki