Witam,chciałbym ogarnąć swoją Nokie n-gage mam tam malutki syf coś oprogramowanie zawodzi ITP… chciałbym to wszystko zainstalować odnowa,żeby ładnie śmigała…
I teraz tak:
1.Skąd pobrać softa czy tam oprogramowanie
2.Jak go zainstalować czy tam zmienić w noki n-gage
Na samym początku możesz spróbować przywrócić ustawienia fabryczne, a jak to nie pomoże to szukasz oprogramowania NEM-4 (jeżeli to jest pierwszy ngage) i wgrasz go spokojnie za pomocą Phoenixa.
bo pewnie podpinasz go przez miniusb… a w tym telefonie przez usb to masz dostęp tylko do karty pamięci…
i nokia pc suite nie wykryje ci tego telefonu przez miniusb… jedyny sposób na wgranie softa to box…
jaki masz soft w nim? z tego co pamiętam to 4 coś jest najnowszy, jak ci muli to wpisz *#7370#, wpisz kod zabezpieczający (jak nie zmieniałeś to jest 12345) i już…
wiem co mówię, miałem 2 n-gage cls i mocno je przerabiałem od strony softu znam s60v1 jak własną kieszeń (przed n-gage miałem jeszcze 3650 który też miał ten system)
aha i taka luźna porada…
jak ci wolno się odpala odtwarzacz (co jest normalne) umieść pliki mp3 na karcie pamięci w katalogu Sounds/Digital, wszystkie pliki mp3 tam umieść i staraj się zachować porządek na karcie (żeby wszystko było w swoich folderach a nie porozwalane luzem po karcie) no i niepotrzebnych plików staraj się nie trzymać na telefonie, nokia zrobiła go pod max 128mb karty a zapewne masz tam 1gb
u mnie po tym odtwarzacz ładował się 17 sek a jak był bajzel i mp3 w folderze mp3 na karcie to ponad minutę trwało ładowanie… ale warto, n-gage naprawdę ma świetną jakość dźwięku jak na taki telefon
ten telefon nawet po formacie nie będzie tak zasuwał niż np. SE… ale ma o wiele większe możliwości