Witam, czy zna ktoś sposób naprawy tego buga (istniejącego co najmniej od Win 7) z pojawiającymi się nowymi ikonkami plików/folderów w dziwnych miejscach na pulpicie?
Ustawienia menu Widok i Sortuj pokazane. Nie chcę zmieniać ustawień z Widok. Nowe ikonki mają się pojawiać zawsze na końcu, chyba, że przenoszę/kopiuję daną w konkretne miejsce pomiędzy innymi.
I nie chodzi mi o niezapamiętywanie pozycji ikon po zmianie rozdzielczości, wyłączeniu monitora, dodaniu drugiego, restarcie windowsa itp, więc odpadają wszystkie aplikacje do zapisywania „sesji” ikonek bo one tego nie naprawiają.
To nie zaden bug. Albo masz Autorozmieszczanie gdzie System decyduje albo je wyłaczysz i Ty decydujesz
P.S.
Być moze sa jakies aplikacje gdzie będzie wiekszy wybór automatycznych zachowań. Szukaj.
Ale mając Autorozmieszczanie włączone system pokazuje poziomą kreskę w miejscu wstawienia ikonki, tylko, że to nie działa. Kopiowany plik/folder zawsze przeskakuje jedną ikonkę wyżej.
U mnie róznica pomiedzy Auto a jego brakiem polega na tym ze nowo utworzony folder, plik lub przesunięty z innego folderu pojawia się jako ostatni w kolumnie po lewej stronie pulpitu. W przypadku braku Auto pojawia sie w miejscu w którym go utworzyłem lub do którego go przeciagnałem z innego folderu.