Nowe PSP 1004 czy używane 3004

Witam.

E1004 jest modelem oszczędnościowym. Nie posiada WiFi, posiada zaledwie jeden głośniczek mono i ma chyba nieco gorszej jakości wyświetlacz. WiFi w konsoli przydaje się do rozrywek online (jeśli PSN jeszcze wogóle wspiera PSP), rozrywek po LANie (konsole mogą się ze sobą łączyć przy pomocy WiFi) przy których na upartego można grać przez Internet bez udziału PSN. Ponadto WiFi jest wykorzystywane do przesyłania zdjęć miedzy konsolami (detal), a także korzysta z niej przeglądarka Internetowa i niektóre aplikacje (np. Skype, Internetowe radia).

Osobiście miałem podobny dylemat kiedyś miedzy modelem 1004 (nie E1004) a 2004 i wziąłem ten drugi używany z już wgranym softem i jestem zadowolony. E1004 nie brałem nawet pod uwagę przez te liczne cięcia w tym modelu.

Dziękuję za odpowiedź. Skoro tak sprawa wygląda to chyba zdecyduję się na lepszą wersję używaną.

Przy używanych sprawdzaj stan wyświetlacza, baterii, sprawdzaj czy przyciski nie są wyrobione. Czy przeróbka jest stała. Czy wyświetlacz nie ma mocnych rysów (hot/bad pikseli). To taka loteria. Ja miałem szczęście, zresztą dorwałem model z 3 miesięczną gwarancją, która się przydała (WiFi nie działało). Najlepiej jakby sprzedawca dał chociaż tą gwarancję rozruchową na miesiąc, wtedy zawsze możliwy byłby zwrot.

Dziękuję za cenne porady. Na pewno skorzystam. :slight_smile: