nie, to nie jest żart (1 kwietnia już był). chciałem się dowiedzieć, czy miał ktoś z was do czynienia z nowa serią zasilaczy od modecoma? chodzi mi o serię green energy, bo na papierze ich oferta wygląda dość korzystnie.
Może natknął się ktoś na jakieś testy? Lub ma w planach zrobienie?
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Testów nie widziałem, a sam nie zrobię, bo ich robić nie potrafię i nie mam narzędzi. Ale z ciekawością przejrzę rzetelnie przeprowadzone testy, czy coś się zmieniło czy Modecom to nadal to samo, czy może się poprawili.
Podejrzewam, że nawet te nowe Feele (już bez numerków) nadają się do użytku, tyle, że są mało opłacalne (podobnie jak modele Premium), choćby ze względu na bardzo słabe linie 12V (Modecom Feel i Premium 500W mają zaledwie 320W na 12V). Jednak daleko mi do ich polecenia komukolwiek. W przypadku Green Energy też szału nie ma, 350W na 12V dla zasilacza 500W to jednak trochę mało i za niewiele więcej można kupić po prostu coś lepszego. Okablowanie (w sensie ilości wtyczek) całkiem znośne, na plus również certyfikat 80+ Bronze.
Ze starszych Modecomów to wiadomo, modele z serii MC, Volcano i bodajże MC Carbon, chociaż w przypadku ostatniego nadal ta linia 12V trochę kuleje.
Na papierze to dużo rzeczy może wyglądać dobrze Będą testy robione przez rzetelnych ludzi to się oceni a póki co nie ma co polecać czegoś nieznane skoro wiele innych konstrukcji jest sprawdzonych
Modecom to polska firma, a ja im starszy jestem tym bardziej staram się zwracać uwagę na to co nasze.
Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, ze znakomita większość sprzętu tej firmy to produkty zasilaczopodobne. Nie mniej jednak, zawsze pojawia się światełko w tunelu wraz z nowymi produktami, i mam nadzieje, ze firma idzie po rozum do głowy i rozwija się w dobrym kierunku, oferując coraz lepsze produkty.
Bo nie mam wątpliwości, gdyby okazało się (ech, te marzenia…) ze modecom robi zasilacze tej samej klasy co np fortron czy seasonic, lub bardzo zbliżonej, to nawet jeśli kosztowałby troszkę drożej niż adwersarze wolałbym wkładać modecomy do skrzynek - dlatego m. in. zdecydowałem się na powieszenie tego topicu