Nowsza wersja Google Chrome na Windows 7

Witam,

Czy jest możliwość zainstalowania nowszej wersji Google Chrome na Windows 7?.

Aktualnie mam wersję 109.0.5414.120 (Oficjalna wersja) (32-bitowa), przyznam że przydała by się nowsza wersja (jak by była możliwość) bo nie ma szans technicznych bym zainstalował Windows 10.

Oficjalnie nie ma nowszej niż ta na serwery: 109.0.5414.165, tylko to są poprawki pod luki do około października 2023, a mamy przecież już sierpień 2024.

Edge te poprawki wciskał na Windows 7 i 8.1 i skończył na wersji: 109.0.1518.140

Z nieoficjalnych wersji Chromium jest np.: Supermium 124.0.6367.245

Pokrewnym projektem jest: Thorium M124 R4

@krystian3w właśnie dlatego nie daje mi spokoju że tyle czasu nie jest zaktualizowana przeglądarka WWW, niemalże rok czasu, ale nie mam opcji technicznej żeby zainstalować Windows 10.

A tak zapytam czy jak by pobrał aktualną wersję Chrome i zainstalował na Windows 7 na tej wersji 109.0.5414.120, przeszła by instalacja?.

A czy Supermium ma możliwość importowania zakładek i historii oraz plików cookie’s z Chrome?.

Inną opcją jaką jeszcze masz to Firefox ESR

Też padnie w końcu, nie będą z 3 lata ciągnąć „115.37.x” w 2026 ani nie skopiują pracy z R3fox/vyvfox i luminafox:

by wydanie 128 ESR i 140 ESR było kompatybilne z 7.

Co do zakładek to plik html ze standardowego eksportu na 99% odczyta; a cookies trzeba by raczej dodatkiem, do póki są jakieś w MV2 do eksportu cookies do pliku (w profilu są niby szyfrowane, więc może ich Supermium nie odczytać bez importu).

Pewnie ostatni instalator 109 na domowe PC się uruchomi, jak jest on z rodzaju instalatorów bez dostępu do sieci. Ten mały oparty na sieci raczej może już nie znaleźć plików na serwerze Google.