Wróciłam ostatnio do Ubuntu 12.04, używam tylko LTSów. Chciałabym znów zainstalować na nim środowisko MATE (wcześniej z powodzeniem używałam).
Mam tylko pewien problem. W repozytoriach Ubuntu 12.04 znajduje się stara wersja MATE, a jest już nowsza. Czy jeśli dodałabym repo Mate z Ubu 13.04 to nowsza wersja MATE będzie mi działała dobrze na starszym LTSie, czy może jest ona zarezerwowana tylko dla nowszego systemu :?: Albo W Mincie 13 LTS z MATE zaktualizować mate do najnowszej wersji :?:
Nowsze Mate pewnie będzie wymagało nowszych innych plików, których pewnie nie będziesz miał na 12.04 więc przez problem z zależnościami podejrzewam że będą spore problemy.
Bądź w takim razie tak dobry i napisz przewodnik jak zbudować pakiety mate i jak zainstalować je w obecnym systemie koleżanki. Pomyślałeś też o kompilacji zależności?
melinda53
Jaką wersję masz obecnie, a jaką wersję chcesz instalować? - nie podajesz tego …
Marcinie obecnie w repozytoriach jest Mate w wersji 1.2, a najnowsza z tego co się orientuję posiada numerek 1.6, czyli jestem troszke w plecy :? Wstrzymałam się narazie z instalacją i czekam siedząc na Unity , bo jeśli będzie taka możliwość to wolałabym od razu zainstalować tą nowszą wersję 1.6.
Rozumiem, że stosując się do instrukcji z podanego przez Ciebie linka uda mi się zainstalować to 1.6 także w Ubuntu 12.04 LTS :?: (bo Areh sugeruje wystąpienie problemów po drodze)