Nowy 8800GTS 512mb leszy od 8800GT?

Chcialbym sie dowiedziec ktora z tych kart jest wydajniesza…

-Nvidia GeForce 8800GTS 512mb

-Gigabyte GeForce 8800GT 512mb

Chcialbym takeze prosic o specyfikacje karty 8800GTS od Nvidi bo nigdzie nie moge znalezc… a np od Asusa lub Gigabyte taktowanie wynosi 650/1940

GeForce 8800GTS,

chociaż niewiele…

Te Karty Graficzne sa prawie identyczne.

Podobna cena, Obsługa:

OpenGL 2.0,

DirectX 10,

Shader Model 4.0,

Taka sama magistrala pamieci 256bit

Pamiec na karcie 512mb.

Jedynie czym sie rozni to ewentualnie minimalnymi zmianami taktowania rdzenia i pamieci. Czyli mozesz sie kierowac przy zakupie cena lub ktora karta ma gorsze taktowania czyli troche tansza. Ale lepiej dołoz te kilka gorszy i kup cos porzadnego.

8800GT ma 112 jednostek pixelshader, a 8800GTS 128 :slight_smile:

Masz kasę bierz 8800GTS z nowej serii. W testach niekiedy wyprzedził 8800GTX.

Sam rozważam kupno po nowym roku.

Pozdrawiam Inferno

A czy dobrym pomyslem jest łaczenie 8800GTS w SLI???

taaa

ale do tego potrzeba płytki z SLI 16x16 i dosyć mocnego zasilacza…

Zasilacz TX Corsair 650W a płyta Asus Strike Extreme

jak masz kasę to łącz, wydajność będzie duża…

8800gts to to czym 8800gt miał być w zamyśle…

A czy ten nowy GTS bedzie dobry od firmy Nvidia Point Of Viev??? Na jednej stronie wyczytałem ze od tej firmy i od MSI są one fabrycznie podkrecone na 700/2000Mhz a standardowe nowe gts mają 650/1940

miałem kiedyś kartę tej firmy, charakteryzowała się dopracowaną konstrukcją (wykończeniem), niezłym chłodzeniem i znakomitym OC.

A czy ta karta w SLI bedzie wydajniejsza niz 2x gtx??? bo minimalnie chyba jest lepsza wydaje mi sie

wydajność będzie porównywalna przy czym 2x 8800GTS 512MB będzie żarło dużo mniej prądu…

Chcialbym sie dowiedziec jeszcze czy jak gra by miała wymagane 1gb karty graficznej a są włożone te dwie 8800GTS po 512mb to czy gra sie wogle wlonczy czy moze miec problem…?

heh nie ma gier wymagających 1gb pamięci od karty, ale tak, pamięć kart się łączy i masz ten 1GB…

póki co nie ma gier które wymagają 1gb :stuck_out_tongue: i prędko nie będzie, a jak już będą to 2x gts 512mb będzie starociem, wiec nie masz sie o co martwic