Gdyby to było jedyne miejsce, gdzie na DP brakuje tekstów alternatywnych…
Już kiedyś zgłaszałem podobny błąd odnośnie menu głównego na stronie głównej DP. Do dziś nie zostało to poprawione.
Gdyby to było jedyne miejsce, gdzie na DP brakuje tekstów alternatywnych…
Już kiedyś zgłaszałem podobny błąd odnośnie menu głównego na stronie głównej DP. Do dziś nie zostało to poprawione.
Kolejna zmiana, która mi nie przypadła do gustu
zresztą pisząc już w wpis na nowym blogu owa funkcjonalność była, a teraz chyba świętuje bo coś nie działa
chodzi mi o pole formularza wprowadzania treści wpisu. niedawno zamiast się on automatycznie powiększać pojawiał się scroll (mi się to bardzo podobało) dziś pisząc wpis tego scrolla nie było, natomiast pole samo się powiększało w dół (myślę fajnie nie trzeba przewijać), w dalszej perspektywie uważam, że jeżeli zostało to zrobione specjalnie to pomysł niestety nie trafiony, gdyż korzystając z przycisków URl/H2/H3/ listy itp trzeba cały czas scrolować całą stronę góra dół i tak w kółko,
więc uprzejmie pytam da się coś z tym zrobić? tak aby było ok;p (np aby to pole rosło do pewnego “zdrowego” stanu)
– Dodane Pt, 30 gru 2011, 01:56 –
jeżeli mamy ustawiony wygląd Szaleństwa młodości linki zamieszczone przez komentujących w 90 % pokrywają się z kolorem tła boxa z komentarzem
A moim zdaniem przydało by się cytowanie w komentarzach, bo obecnie każdy sobie radzi jak moze i mało czytelne ot jest…
To jeszcze poproszę o domyślny alt (np. “Obrazek”) dla obrazków bez podpisu :-). Dopiero teraz zauważyłem, że jak nie ma podpisu, to nie ma i tekstu alternatywnego.
Świetna robota z tymi komentarzami i dodaniem zakładki z licencjami
pozdrawiam
Korzystam z systemu Ubuntu 11.10. Moja przeglądarka to Chrome.
Problem polega na tym, że czcionki (głównie w tytułach) “rozrywają” się. Ma to też miejsce na stronie poświęconej konkursowi z okazji 9lat.
Już dwa razy to zgłaszałem. Ale wygląda niestety na bug przeglądarki.
Znaleziony błąd w dodawaniu komentarzy do wpisu na blogu.
Jeśli w komentarzu będzie np. taki oto link:
http://api.jquery.com/jQuery.extend/
Komentarz nie doda się!
mój blog został usunięty z głównej bo jestem na cenzurowanym? Ktoś wczytał się między wiersze i znalazł klucz jakiś?
Jeśli chodzi ci o ten http://www.dobreprogramy.pl/steemm/Alon … 30398.html
To raczej nie jest na głównej, ponieważ ma mało odwiedzin / komentarzy
Mówisz o spisku? #-o
Był na głównej ,widziałem i wszedłem z głównej.
Skoro był na głównej to co ty w ogóle piszesz o ilości komentarzy/odwiedzin?
Myślisz, że skoro trafił tam nie mógł samoczynnie spaść ? Musisz spytać admina jak działa wyświetlanie / klasyfikacja wpisów. Ja tego nie pisałem, więc mogę się tylko domyślać
Właśnie, a propo tych wpisów na stronie głównej. Na jakiej zasadzie to działa? Jacyś modzi wyłaniają ciekawsze wpisy czy system je segreguje wg. liczby wyświetleń wśród ostatnio dodanych?
Nie zauważyłem tego tematu jakoś wcześniej więc ponowię pytanie tutaj - czemu tekst na blogu nie jest wyjustowany?
tego nikt nie wiem ;p od początku nowego bloga wszyscy o to prosili ale jakoś nie wyszło
swoją drogą ktoś zauważył zmiany w sekcji Wygląd - można zmienić motyw na czarny . + fajny pomysł z masą nagłówków
Proponuję dodać pole Odpowiedz przy każdym komentarzu na blogu. Np. jak ktoś doda komentarz to to pole umożliwiłoby odpowiedzenie na komentarz
Prosił bym o dodanie opcji odrzucenia zaproszenia do listy znajomych bo mam jedno od sweet-dziola i nie mogę tego pozbyć się.