Ja nie widzę w raportach OTL aktywnej infekcji. Jeśli Avast oraz Malwarebytes nic nie wykrywają, spróbuj zaktualizować system do wersji XPSP3 oraz IE do wersji IE8. Zobacz czy coś się zmieniło.
Jest to ciekawy program którym można przetestować komputer pod obciążeniem przez ten program. Ma też odczyt napięć i temperatur może nie jest tak dokładny co miernikiem ale nie odbiega znacząco . Jeśli naprzykład temperatury procka będą przekraczały 50 stopni to daj znać i temperatura grafiki też powyżej 50 dają już zaczątek do monitorowania. Program ma poukładane odczyty temperatur i napięć minimalne i największe i ich odczyty dają ogólne rozeznanie czy są duże wachania. To podaj jakie są wskazania. Pytanie jeszcze jak stawiałeś system czy zainstalowałeś sterowniki od chipset-u. Narazie tyle nie chce Cię naraz obłożyć zbyt wieloma zadaniami
– Dodane 16.03.2012 (Pt) 12:23 –
Jesli zainstalujesz i uruchomisz OCCT to zwiń do paska niech tak zostanie i normalnie użytkuj komputer. Później dopiero odczytaj wskazania minimalne i maksymalne napięć i temperatur.
Nie instaluj narazie OCCT tylko najpierw ściągnij sterowniki masz nawet na Aida link do GIgabyte i jak wejdziesz upewnij się co do modelu jaki masz. Ja wpisując model co wyświetla Aida doszłem do tej strony
Upewnij się czy to ten model dla pewności możesz ściągnąć bok obudowy aby można było zobaczyć naklejkę czy wybity model dokładny płyty głównej. Jeśli się zgadza to sciągnij trzy pozycje : chipset, Via i realtek. W pierwszej kolejności zainstalujesz chipset i jak wejdziesz do folderu to poszukaj setup albo exe i klikniesz. Jak dobrze pójdzie to będzie wymagało restart komputera i po ponownym uruchomieniu komputera powinny być z aktualizowane czy doinstalowane z paczki nowsze stery chipset płyty głównej. Jeśli masz głos i internet chodzi to stery Via i realtek narazie możesz zostawić. Sprawdź czy masz Dirext wchodząc : start/ uruchom i wpisując:dxdiag jak jest to dobrze. Jak nie instalowałeś sterów od grafiki to je zainstaluj właściwe do swojej karty graficznej.Jeszcze sprawdź w dodań i usuń programy czy masz net famework od wersji 2.0,;3.0; 3.5 . a wersje 1.1 możesz pominąć. Jesli nie masz to możesz ściągnąć przez windows update albo z internetu choćby ze strony dobrych programów jak są.
– Dodane 17.03.2012 (So) 10:21 –
Jeśli nie masz service pack 3 w systemie możesz sprawdzić; start/ prawy myszy na mój komputer i właściwości to narazie chociaż zainstaluj net frawerok 2.0. Bo zalecają żeby był service pack 3 przed instalacją net frawerok 3.5.
Nie napisałeś jak Ci się teraz sprawuje czy lepiej bo to jest najważniejsze .Jak stery od grafiki zainstalowałeś a głos jest i internet chodzi . Więc napisz czy się poprawiło.
Jak wejdziesz: start/ prawy myszy na mój komputer/właściwości/ sprzęt/ i w menedżer urządzeń jak nie będzie wyświetlało wykrzykników pytajników to ogólnie jest dobrze. Jak masz legalny system to przez windows update możesz zrobić aktuakizacje do service pack 2 jak nie masz a potem service pack 3. Ewentualnie będziesz instruowany co pierwsze z aktualizować aby była możliwa dalsza aktualizacja. I zostaje z aktualizować net framework od 2 do 3.5. To już sam zdecydujesz czy wszystko zrobisz co jest opisane czy tylko pierwszą część.