Witajcie, wczoraj zakupiłem nowy dysk SSD ADATA SU 800 256gb i chciałem zainstalować na nim system. Jednak po podłączeniu go do komputera i zaczęciu instalacji okazuje się że dysk jest niewykrywalny. Zamieniałem już podłączenia kabelków. Napęd dysków DVD jest wykrywalny a dysk SSD nie… Macie jakieś pomysły jak to naprawić? Czy może być coś nie tak z płytą główną? Miałem ten sam problem ze starym (rocznym) dyskiem od GOODRAMA i odesłałem go na gwarancję gdzie stwierdzili wadę nie do naprawienia więc kolejna wymiana i oczekiwanie na decyzję i dysk jest mi już bardzo nie na rękę. Dzięki wielkie za wszelaką pomoc
Jak masz taką możliwość - podłącz do innego komputera i sprawdź.
Podpinasz do kompa czy laptopa?
Podpinam do kompa
Wieć nie bądź ciemną masą i NIE daj się wkręcić w GWARANCJE i odsyłanie do serwisu, idz do sklepu i WYKORZYSTAJ REKOJMIE:) Tzn. kupiony produkt nie działa, chcesz wymiany z rękojmi - uważaj też co podpisujesz, niektóre sklepy celowo podsuną papiery na gwarancje i/lub będą na nią Cię kierowały, że to tylko tak. Za rekojmie odpowiada sprzedawca, nie serwis-w gwarancji
Zmieniałeś też dla testu kabel zasilający?
O tym zapomniałem, ale zamieniłem i już działa. Dzięki za pomoc!
To zaklej sobie tą wtyczkę, że uszkodzona. Możliwe, że poprzedni dysk też tak załatwiłeś
Jest taka możliwość, ale gdyby działał w serwisie to by odesłali chyba. No cóż w końcu człowiek uczy się całe życie