Głównie pod windows 10 , podzieliłem więc partycje na 100 i 125 na jednej zainstalowałem w10 a druga przeznaczyłem na gry.
Głównie z gier zależało mi na gta v bo te ładowania były uciążliwe (kto grał ten wie) i po instalacji rzeczywiście gra ładuje się migiem. Lecz pojawił się problem mianowicie gra łapie appcrashe czasem po 2 godzinach czasem po 15 minutach. Co może być przyczyną? Gra na max ustawieniach.
zacznij obserwować temperatury dysku, np. programem aida64, sam używałem wersji z 480GB, i osiągał temperatury powyżej 70 stopni, co było przyczyną różnych błędów
Testowałem już max dysku to 50 karty 60 a procek max 70 to w stresie.
Problem występuje tylko w gta 5 , zainstalowałem inną dla porównania (control) i w niej nie ma problemu
Przecież poprzedni miałeś wolniejszy i jakoś działała (tak wnioskuję z pierwszego posta). Jeśli to nie kwestia przegrzewania to znaczy że problem leży w sterownikach (najpewniej GPU) lub samym systemie (jakaś aktualizacja go “poprawiła” względem zgodności z grą, może instalowałeś jakieś dodatkowe oprogramowanie działające w tle?). Tu zajrzałeś? Piszą m.in. o problemach generowanych przez antywirusy lub “niesprawny” Social Club Launcher.