Nowy internet

Cześć, wczoraj wróciłem do Polski i dziś podpisałem nowa umowę na internet i telewizje. Podłączyłem router łan do lana, zasilacz i kabel z gniazda do wejścia. Ogólnie internet wykrywa ale samoczynnie otwiera mi stronę na której mam założyć nowe konto aby uzyskać dostęp do neta. I tu pojawia się problem, wyrzuca mi „your wan connection is down.” Dodatkowo każe mi sprawdzić połączenie i ustawienia internetowe. Niczego nie zmieniałem, poprzednim razem gdy zakupiłem sobie neta z kablówki po prostu podczepione wszystko i śmigało. Model routera to C6300BD telstra. Nic innego oprócz właśnie routera zasilacza kabla lan-łan nie dostałem. Mam jutro się wybrać po jakaś brakująca cześć?

Jakaś tajemnica kto jest dostawcą internetu? Jak jest doprowadzony internet do mieszkania? Co podłączasz do gniazda WAN? Jaki typ kabla? Do jakiego gniazdka podłączasz?

Dostawca to telkab z Pruszkowa, dostarczany kablem i ciągnę go z gniazdka telefonicznego.
Mam dwa wejścia WAN na routerze jedno po prostu wan i nie dostałem żadnego kabla do tego a drugie to coax/wan do którego podłączyłem właśnie kabel wkręcany z gniazdka telefonicznego (tak samo miałem poprzednio i wszystko działało). W sensie jest to kabel koncentryczny

Wait what?

Daj proszę jakieś zdjęcia, bo się gubię: jaki to internet? ADSL, czy kablówka dostarczona koncentrykiem?

Napisałem przecież na końcu ze to kabel koncentryczny.

dostarczany kablem i ciągnę go z gniazdka telefonicznego.” - gniazdko telefoniczne masz na przewody koncentryczne i podłączasz telefon przewodem koncentrycznym?

Nie ważne, już poprosiłem kogoś z tej firmy żeby jutro podjechał. Można zamknąć temat bo i tak nic się tutaj nie dowiem

Podaj trochę szczegółów, łatwiej Ci będzie pomóc.

Ciężko konkretów dowiedzieć się od ciebie co ty tam masz, a oczekujesz, że my siedzimy u ciebie i wiemy co ty masz to się nie dowiesz.

Jeśli myślisz, że ktoś będzie wróżył z Twoich nieprecyzyjnych i sprzecznych ze sobą odpowiedzi, to rzeczywiście, może lepiej zamknąć temat.