Witam, wczoraj doszedł do mnie nowy komputer ze strony internetowej morele.net , wszystko złożyłem jak trzeba, komputer się uruchamia, tylko nie wyświetla obrazu wiatraki działają, czy płyta główna może być uszkodzona? poza tym obudowa boki się dziwnie wyginają, miałem problem z montażem płyty głównej, dziury na śrubki troche nie są proste, czy jak to nazwać, mogę reklamować te dwa przedmioty? i jeżeli ktoś mi może powiedzieć bo 1 raz będę coś reklamował, jak to wygląda? zgłosić na stronie mam w ciągu 3 dni roboczych od otrzymania przedmiotu?m No chyba że coś źle zrobiłem ale kable na 100% podłaczone są dobrze.
Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym górnym rogu Swojego posta. Dobrze zatytułowany temat daje szansę na szybszą pomoc. Dziękuję za uwagę.
Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.
Poza tym podaj specyfikację sprzętu: CPU, płyta, GPU, RAM i zasilacz (Marka i moc).
falcon89
Tak, dokładnie
Komputer włączałem w serwisie, bo dziś byłem czy wszystko dobrze podłączyłem, włożyli swój procek jakis i3 , bez karty
I co…?
– Dodane 12.10.2013 (So) 14:14 –
Czy u siebie w domu podłączyłeś monitor pod kartę graficzną (czy pod płytę główną)?
Kartę graficzną i procesor brałem na raty bo mi kasy zabrakło trochę także to mi dopiero przyjdzie wtorek - środa, tylko coś zapomniałem może i o najważniejszym, czy każdy procesor z rodziny i3 posiada zintegrowaną grafikę?
Podaj konfiguracje komputera (w tym model procesora).
Hmm? sam podałeś konfigurację, wklejając link, a procesora i karty NIE mam jeszcze pisałem wtorek - środa bo brałem na raty, dlatego byłem dziś w serwisie umówiłem się wczoraj, by sprawdzili czy wszystko dobrze podłączyłem, zgodzili się na włożenie swojego procesora czy wszystko działa, procesor był z rodziny i3, głupi byłem że nie przyjrzałem się wersji procka, bo chyba nie każdy i3 posiada zintegrowaną grafikę? wiatraczki działały od procesora i obudowy także nie wiem, może to błachy problem,
Zapomniałem dodać, na poniedziałek umówiłem się do serwisu, by sprawdzili problem jeszcze raz, bo dziś to tylko facet podłączał procesor, nic poza tym, jak to jest na tym morele, np. po ilu dniach mogę zgłosić wadę /usterkę przedmiotu?
No ale monitor choć podłączył? Zacznij się przejmować jak przyjdzie reszta części i nie będzie działać… Obecnie nie widzę problemu!
semtex
Może i masz rację, ale w poniedziałek chyba i tak przejdę się niech podłączą procek i karte i zobaczymy, temat do zamknięcia, jeżeli po przyjściu części będą jakieś problemy nadal, napiszę.