Nowy komputer i monitor iiyama no signal detected

Cześć!

Mam nowy komputer, karta graficzna 1660ti. Dziś po podłączeniu monitora iiyama xb2472hd działał przez chwilę, nie dało się zmienić rozdzielczości na 1920x1080 a teraz wciąż pojawia się ,no signal detected!’’ . Nie wiem już co robic :frowning:

Komputer ma zintegrowaną grafikę? Jeżeli tak podłącz monitor do zintegrowanej karty i zobaczmy czy się uruchomi. Jeżeli tak - wyeliminujemy awarię monitora.

Niestety nie mam dodatkowej zintegrowanej grafiki.

Zatem pozostają podstawy. Sprawdź dokładnie połączenie między komputerem a monitorem. Może poluzował się przewód.Jeżeli wszystko wydaje się w prządku zmień przewód łączący komputer i monitor. Komputer to składak czy markowy?

Wszystko sprawdzone, trzyma się ciasno każdy kabelek. :stuck_out_tongue:
Tu kupiłam komputer: https://allegro.pl/oferta/pc-nitron-i7-8700-32gb-240ssd-1tb-gtx1660ti-win10-7868726239?snapshot=MjAxOS0xMC0wM1QxMDowMDo1My4zMDdaO2J1eWVyOzI1YTExMzA1OWNjOGZhMjg2NjQ2OGU0NWMzNDgxZDVkNWE5OTNjNzg0MDZkOGY4NDQ5ZGFmYjhhMWYwZWExMjc%3D&fbclid=IwAR0IGwb2VgtvMLcMUlKDfShhw-a6jFvIlNok7EKXJbv7zx2OWYj0FKvm_Ag

Teraz pojawił się komunikat ,out of range!’’.

Pamiętam, że próbowałam włączyć rozdzielczość 1920x1080, której nie było jako proponowanej w ustawieniach ekranu i może coś wtedy pokićkałam?

Dodam też, że wchodzę przez F8, pojawia się ,pro series’’, kółeczko ładowania i ponownie ,out of range !’’ :stuck_out_tongue:

Kilka nowości się pojawiło… po odpaleniu miałam możliwość: DEL for BIOS Setup, F11 to run boot menu, CTRL+f5 aby aktywować m-flash for bios update.

Udało się wejść do rozwiązywania problemów. Mam opcje:

• resetuj ustawienia do stanu początkowego,
  • opcje zaawansowane:
    / naprawa podczas uruchomienia,
    / ustawienia uruchamiania,
    / wiersz polecenia,
    / odinstaluj aktualizacje,
    / ustawienia oprogramowania układowego UEFI,
    / przywracanie systemu.

Okej! Udało się wejść awaryjnie, wszedł do pulpitu jak kliknęłam niską rozdzielczość. Temat zostawiam dla potomnych. :stuck_out_tongue: @sidkwa, dziękuję serdecznie!