do tego zestawu chciałbym w niedalekiej przyszłości dodać dysk aby otrzymać RAID, ewentualnie 3dyski, do tego dojdzie nagrywarka niestety chyba “spięta” z teraźniejszym dyskiem, no i tu pytanie czy wszystko to uciągnie ten zasilacz?
czy dołożenie później następnego 2x1GB pamięci… czy muszą one być takie same jak poprzednie?
płyta posiada 2 wyjścia na monitory DVI i “normalne” i specyfikacji pisze coś takiego: “Uwaga: Sygnał z gniazda DVI-D nie może zostać przekonwertowany do RGB tak, aby podłączyć monitor CRT.”, a ja mam LCD ale na normalne wyjście, nadal coś takiego w tym wypadku obowiązuje?? martwię się że tak, a chciałem podłączyć 2 monitory i dlatego…
jak by ktoś miał jakieś pomysły uwagi to się nie wstydźcie
Lepiej Biostar TF 6100 AM2 (STAT2 (2 urządzenia na portach, lub jak by zabrakło to jakiś oddzielny kontroler na PCI), Raid 0/1, na ATA można podłączyć 4 dyski/ napędy , ponoć ten Asus nie nadaje się do o/c, a jak płyta nie nadaje się do o/c to płyta jest ogólnie nie najlepsza (ale to moja filozofia).
Powinien pociągnąć, lub Forton 460W Blue Storm (ale chyba nie ma AFPC)
Lepiej te same, lub sprzedać i 2x2 GB
:mrgreen:
Nie myślisz nad C2D? bo między tym AMD X2 jest nieduża różnica, ale jest ale nie ma dobrych tanich płyt pod C2D z zintegrowanymi, Gigabyte GA-956G-DS3 z GMA X3000 za ~500 zł.
trochę poszła by cena do góry, wolałbym zainwestować w 2 dysk albo pamięć…
nie wiem jak to odczytać…, ale zastanawia mnie ta funkcja w tej płycie i to do tego stopnia że, zaczynam myśleć o zmianie na osobną grafikę, dlatego panowie prośba:
płyta+grafika, komp nie do gier (teraz mam jakiegoś GF2 i mi wystarcza), karta GF najlepiej bez wiatraków i płyta. Pójdzie to trochę do góry ale… zobaczymy co zaproponujecie :roll:
z tego co poczytałem to raczej ten Biostar TForce GeForce 6100 AM2 ma wyjście na 1 monitor :roll: i w takim wypadku skłaniam się raczej ku Asusowi (zawsze można dokupić LCD z DVI i nie będzie problemu raczej), a co do 2 opcji zdziwił mnie komentarz do Abita na “Znaku” :o zawsze myślałem że Asus i Abit to potęgi…
i opis: “128 MB pamięci na karcie + wsparcie dla wykorzystania do 256MB z pamięci systemowej (zalecane od 512 do 1024MB RAM)” tzn. że będzie sobie franca zawsze kradła te 128 z moich 2GB, czy ja o tym decyduje?