EDIT: Okazało się, że kupiłem płytę pod i9 a ja posiadam i7. Płyta wymieniona i teraz wyłącza się po 7sek. i po chwili rusza od nowa i tak w kółko. Zdemontowałem wszystko razem z coolerem i nadal to samo. po odłączeniu zasilania procesora płyta się nie restartuje i ciągle pali się dioda CPU po podpięciu zasilania procesora przy rozruchu zmienia się dioda z CPU na DRAM, pali się 7sek po czym zapala się dioda CPU i od razu gaśnie komp. podłączałem swój zasilacz z obecnego kompa i jest to samo. co to może być? już nie mam pomysłu
Zasilacz Pure Power 11 600W 80+ Gold BN294
Płyta główna MSI B360M PRO-VD
Procesor Intel i7-6700 3.4GHz s1151
DDR4 HyperX Predator 16GB/2666 CL13
MSI GeForce GTX 1060 6GB OC Edition
SSD Crucial MX500 500GB SATA 3 560/510 3D NAND
Witam, przekonałem różne fora i nie mogę znaleźć konkretnie mojego problemu. Złożyłem nowy komputer i finalnie wylacza się po sekundzie. Wszystko dołączyłem i nadal bez skutku. Dopiero odłączenie gniazda 4/8pin od płyty głównej skutkowało ze komp się nie wyłączył. Mam plan żeby ze swojego kompa obecnego przełożyć zasilacz ale wolałbym tego nie robić i tutaj proszę was o pomoc co robić?
Nie nie, miedziane dystanse są. Po odłączeniu pin4/8 to wiatraki chodzą wiec nie wiem czy to nie zasilacz bo przyszedł raz owiniety folią bąbelkową i kartonem, wiec trochę słabo
… a może zaczniemy od oczywistości: jaki procesor zamontowałeś?
Płyty pod Intela, w przeciwieństwie do AMD, maja tak, że podstawka pasuje do danego procka fizycznie, ale technicznie procek nie ruszy
Ponawiam udzielona odpowiedź Leń jesteś mówiłem, ze problem procek i płyta, nie sparwdzisz a co piszą na Morelach?
“Płyta główna MSI B360M PRO-VD BESTSELLER! Do płyt głównych z chipsetem Z370, Z390, H310, B360, H370 pasują JEDYNIE procesory Intel Core 8 i 9 Generacji”
i7 - 6700 to 6 generacja, resetuj i pytaj do woli, to technicznie nie ma prawa ruszyć
Wybacz dosadne słowa, ale nie czytaj gówna na aukcjach. Wejdź na strone producenta płyty, któa Ciebie interesuje, amsz czarno na białym co obsługuje… każda jedną tak w 5 min sparwdzisz https://pl.msi.com/Motherboard/B360M-PRO-VD/Overview
Oczywiście są. Ale musisz mieć nowszy procek. Twój prawdopodobnie tylko ddr3 łapie, ale szczerze… nie widze powodu do kombinowania, różnice nie sa wielkie.