Witam i chcialbym sie dowiedziec czy ta konfiguracja spełni oczekiwania na najblizsze 3-5lat;plyta gł.Gigabyte GA-N650SLI-DS4L ,procek Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz (S775) Tray, wentyl na cpu Arctic Cooling Freezer 7 Pro , pamieci OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz SLI Ready EPP CL4-4-4, hdd WD Caviar SE-16 500 GB WD500AAKS 16MB cache SATA-II , LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H55L LightScribe bulk black , buda CoolerMaster Centurion 532 Black , zasilacz do obudowy Chieftec (CFT-650-14C) 650W - na koniec zostawilem grafe:2x GeForce 9600 GT Zotac 512MB HDTV & DVI (PCI-E) AMP! Edition .
Co do grafiki myslełem nad GeForce 9600 GT Gainward 512MB 2xDVI & HDMI & SPDIF (PCI-E) GoldenSample , wczesniejsze plany były nad 8800GT a po przeczytaniu tego artykułu http://pclab.pl/art32010.html jestem zdezorientowany. Chcialbym aby ten komputer posłużył na kilka lat bez inwestowania w wieksza rozbudowe,bo wiadomo czesci sie zuzywaja i wymiana jest nieunikniona jak np padł HDD czy CD albo inny komponent, Niewiem czy inwestowac w 8800gt czy 9600 czy tez 9800gtx . Mysle o SLI i z artykułu wynika ze jakoby 9800gtx pojedyncza jest slabsza od8800gt o radkach niewpominajac , dodam ze radeony i do crosfire nie mam przekonania aczkolwiek czytajac inne artykuły i testy były lepsze od nVidii . Prosze doradzcie czy ten zestaw co przedstawilem ma racje bytu a jak nie to co byscie pozmieniali, sugerowalem sie strona komputronika ze wzgledu na ich konfigurator a nie cenami choc niekiedy podzespoly maja tansze jak u konkurencji, Z GÓRY DZIEKUJE ZA WSZELKA POMOC SUGESTIE PORADY
Z tego co słyszałem to tylko do czerwca będą produkowane… ale to tak na marginesie… 8) Lepiej kupuj kompy tańsze a częściej. Za 3 lata (nie wspominajac już o 5) to powolutku będzie sprzet do muzeum i tak będzie z każdym sprzętem choćby nawet i tyakim z najwyższej półki…
2x Asus EAH3850 512MB ewentualnie powercolor, ale są głośniejsze
Dysk seagate 7200.11 750GB
zasilacz corsair 620W
buda NZXT LEXA
napęd wedle uznania, do całości dokup kilka wentylatorków i zamontuj w strategicznych miejscach
dlaczego radeony ? bo się świetnie skalują w dodatku te co podałem się bd podkręcają, powinieneś być mega zadowolony, a za jakiś czas można wymienić na RV770
A do grania w hd rozsadniej jednak 3870x2 brac, dobre 500zl tanszy, w full hd bardzo podobna wydajnosc do 9800gx2 no i chlodzenie… do radeona mozna przerobic dowolne chlodzenie, a do gf’a tylko jakies customowe…