Nowy komputer

Zamierzam sobie kupić w czerwcu nowy komputer doradzicie mi jaki sprzęt wybrać mam do dyspozycji 2000 zł. Od ceny komputera odliczam około 400 zł na viste więc na sprzęt zostaje 1600 zł. Doradzicie mi więc jaki sprzęt kupić.

P.S.

Komputer ma służyć głównie do grania, przeglądania stron internetowych i oglądania filmów więc musi być na dobrym poziomie.

To za te pieniądze nic nie kupisz sensownego. A Vista będzie kosztowała co najmniej 600 złotych.

I dlaczego pytasz o konfigurację teraz, a nie w czerwcu?

Nie widzę logiki. Postęp technologiczny i ceny się zmieniają. Skąd mamy wiedzieć co będzie warto kupić za ponad cztery mniesiące?

Na Vistę, przecież to zamulacz ze zbędnymi świcidełkami, lepiej XP.

1 GB Goodram 667 350 zł

Abit Kn9 Nf4U lub Biostar TF4 NF4U 300 zł

A64 3000+ 300 zł

PAlint Sonic 7600GS DDR3 370 zł

Seagate 7200.10 80/160 GB ~200 zł

Pionnier 111d/ Lg h22l 130 zł

Amacrox 400W 200 zł

• jakaś tania buda

Przecież jest luty.

no jak zamierzysz kupić w czerwcu to nie pytaj teraz o ceny bo do czerwca te ceny gwałtownie sie zmienią.

A co wy na taką konfiguracje???

procesor:Intel Celeron D 360 3,46 GHz BOX (LGA775, FSB 533, 64-bit)

płyta główna:ASRock CONROE865PE 865PE AGPx8 DualDDR, RAID, SATA, LAN, ATX, Core2

pamięć RAM:DDR-SDRAM DIMM DDR400 2048MB Geil (2x1024MB, DualDDR, CL2.5)

karta graficzna:Radeon X1650Pro Sapphire 256MB DDR3, TV&DVI, AGPx8

dysk twardy:Samsung 250 GB, SATA/300, 8MB, NCQ

Słaby, lepiej na Athlonie :roll:

teraz lepiej nie wymyślaj sobie nowego kompa. Poczekaj do lata. Sprzęt pójdzie w dół i nowe rzeczy wyjdą. Np. karty graficzne wspierające DX 10 :slight_smile:

Celeronów i PIV już nikt nie kupuje.

Do czerwca jest 6 miesięcy . Wszystkie typy ze stycznia będą się nadawały do lamusa.

A jakie go Athlona byś polecał Tobi???

Athlon 64 3000+ AM2 Orleans… bardzo dobrze idzie go podkręcić :slight_smile:

Ok poczekam do czerwca ale chciałem się narazie zorientować w cenach.

A nie lepiej dozbierać na C2D >??

pożyjemy, zobaczymy. Procki napewno stanieją więc może sie coś złoży ale trzeba poczekać do czerwca więc gadka szmatka zamknięta

Do czerwca to one się zmienia jeszcze tyyyyyle razy…

A jako platforme przejściową - docelowo C2D?

No chyba, że Ty kupujesz taki procesor, żeby go później nie sprzedać, bo nikomu nie będzie potrzebny.

Lepiej nie spieszyć się i spokojnie dozbierać pieniądze brakujące na C2D, i procesor będzie tańszy. I lepiej dozbierać powiedzmy trzysta zlotych niż wydać trzysta na procesor, którego się nie chce i później nie móc go za dobre pieniądze sprzedać i w rezultacie musieć dozbierać sześćset złotych.

Zgadzam się z Deunan k. Jeżeli dopiero w czerwcu masz zamiar kupować to sobie dozbieraj kase i kup cos co ci podpasuje:) np. C2D ,GF8 series(jezeli będą tańsze do tej pory ale po takim postępie tech. pewnie tak) :slight_smile: no hmmm no i nie wiem co jeszcze. Ramy iTD to juz twoja sprawa ja Grafike i procesor polecam te co podałem. A jesli nie spadnie do przyzwoitej ceny Grafika to NP GF7950 beda juz tańsze:)

Wtedy to się będzie kupywać coś z seri G86 i G83 pod dx10 :stuck_out_tongue: