witam,kupiłem dziś laptopa,jestem laikiem. z początku wszystko wydawało się ok,chciałem używać laptopa do grania oraz surfowania w necie. Sprawdzałem na stronie canyourunit http://www.systemrequirementslab.com/cyri/ czy gra będzie działać na moim notebooku,wydaje się,że parametry graficzne zostały spełnione
To, że Twoja karta ma 1GB pamięci nie oznacza, że jest lepsza. Tylko z tego co widać posiadasz laptopa z zintegrowaną kartą Intela i dedykowaną NVIDIA. Podczas normalnej pracy laptop korzysta z zintegrowanej, tylko podczas wymagających czynności używa dedykowanej (np. do gier). Strona sprawdzająca czy dana gra zadziała na Twoim sprzęcie wykryła tylko tą zintegrowaną, ponieważ nie masz uruchomionej gry, więc dedykowana nie jest aktywna. Stąd komunikat, że masz za słabą kartę graficzna. Ta dedykowana powinna sobie poradzić z grą.
jeszcze jedno pytanie,czy można jakoś ustawić aby ta dedykowana grafika cały czas chodziła,czy jest to opłacalne i wpłynęłoby na jakość obrazu podczas zwykłego używania komputera?