Nowy laptop za mniej niż 90 zł na Aliexpress?

O co chodzi? Tyle sprzedanych i pozytywne opinie ze zdjęciami.

A tu za 66 zł. Teraz już takie przekręty robią?

Bug na stronie lub scam.

Dostaniesz coś w granicach tej ceny, np klawiaturkę https://www.youtube.com/watch?v=qtRJvryP368

Jeżeli ktoś oczekuje nowego laptopa w tej cenie to robi przekręt na samym sobie :wink:

Napisane jest tam, że przedmiotem sprzedaży jest tylko etui. Po prostu żerują na nieuważnych osobach, które nie czytają wszystkiego. W specyfikacji też jest opis, że to włókno poliestrowe i na jakiego laptopa pasuje.

A zobacz sobie, że masz powielone te same zdjęcia kilkadziesiąt razy. A przecież za opinie kupujących sprzedający nie odpowiada :slight_smile: .

Zanim pierwsi kupujący dostaną towar, to sprzedawca zdejmie tą ofertę i wystawi nową a następnie z kilkunastu swoich kont kupi ten towar płacąc samemu sobie, potwierdzi dostawę i napisze dokładnie te same opinie.

Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi.

I na to właśnie liczą tacy kombinatorzy, że ludzie w nawale czasu zasugerują się takimi komentarzami.

Z drugiej strony, jeśli ktoś, kto zdaje sobie sprawę jakie są mniej więcej ceny komputerów w ogóle zawraca sobie takim czymś głowę, to potem sam jest sobie winny. Przecież nawet jakby się ukradło procesor i ekran i pamieć, to i tak trzeba by dołożyć z własnej kieszeni aby wyprodukować taki sprzęt w tej cenie.

W podobnym stylu są przekręty na naszym All…
Sam miałem do czynienia w tym roku, gdzie chcesz kupić 1-9 szt. czegoś, koszt przesyłki to 10 zł z groszem ale jak już wbijesz 10 szt. to nagle koszt przesyłki 70zł.
Sprzedawca zapytany gra kretyna, że ta 1 sztuka robi drastyczną różnicę w kosztach wysyłki :stuck_out_tongue:

Mnie za jakieś 6 rzeczy z drobnicy do 50 zł policzyła firma dostawę na około 49 zł (jakby zapakowali w 3 paczki a wszystko mieści się w jednej małej na granicy gabarytu „A”).

Nawet się nie bali i usunęli z Allegro numer śledzenia paczki jakbym miał ich pozwać (do pomocy Allegro lub z powództwa cywilnego), żeby wyszło że pomyliłem lub sfałszowałem mejle. W sumie ciekawe czy wycofali się na dobre ze Smarta (stare konto oczyścili z ofert na przełomie roku (ostatnie opinie z lipca br.) i zostaje sprawdzić czy lokal funkcjonuje w Krakowie).