Nowy monitor powoduje zacinanie się gier

Mam problem, otóż po włączeniu gry (fifa12) wybraniu odpowiednich opcji i włączeniu rozgrywki gra, to znaczy, dźwięk i obraz zacinają się, klatkują, można powiedzieć ze gra się praktycznie zawiesza, sterowniki, zmiana ustawień, nic nie pomaga, mój sprzęt spełnia wymagania, może nie najwyższe ale gra powinna działać. Ostatnio zmieniałem monitor, co dziwne przed zmiana ściągałem pesa 12 demo i wszystko działało, a po zmianie zaczęło się zacinać tak jak w fife, nawet pes 11, którego mam już długi czas tez zaczął się identycznie ciąć, myślę ze to może mieć związek, te ścinki w fifie, pesie i nowy monitor, czy wie ktoś może w czym tkwi problem i co mogę na to poradzić, bardzo proszę o pomoc.(Nowy monitor: llyama E2410HDS)

wieksza rozdzielczosc nowego monitora i karta nie daje rady?

Zmieniałem rozdzielczość na różne sposoby, nic nie daje.

rownie dobrze proporcje moga byc inne - stary 4:3, nowy 16:9 (lub 10)…

ps. podaj pelna informacje (m.in. o modelach monitorow), bo tak mozna Cie ciagnac za jezyk pol dnia #-o

Nowy monitor: iiyma E2410HDS, stary:LG F700B,karta: GeForce 9600 GT

przemp93 ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy swoich postach.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Więc tak jeśli chodzi o PES i Fife to problem panowie tkwi prawdopodobnie w ustawieniu odświeżania ekranu. Spróbuj włączyć lub wyłączyć synchronizacje pionową w ustawieniach gry. W PES ta opcja będzie tam gdzie zmieniasz rozdzielczość (vertical synh ). Poza tym jak to nie pomoże to zmień odświeżanie pulpitu na 60hz i powinno hulać.

Dodane 30.09.2011 (Pt) 18:25

Jak zmienisz odświeżanie na 60hz to włącz synchronizacje pionową w grze.

Obawiam się, że w fife to nie pomoże bo synchronizację włączałem i wyłączałem, odświeżanie pulpitu też 60 hz mam ustawione i problem dalej występuje, w pesie chyba nie próbowałem, więc zrobię tak jak mówisz, ale dopiero jutro będę mógł spróbować, więc jutro napiszę czy pomogło.

Dodane 02.10.2011 (N) 19:37

I jednak w pesie pomogło, już się nie tnie, ale fifa nadal zacina sie…