Nowy motyw viście - jak i skąd?

Mam pytanie skąd można ściągnąć inne motywy do visty…z tego co wiem jest ich troche ale problem jest też taki że trzeba zainstalować uxtheme patcha-i niestety jest on w maku(nie jma instalki) - to znaczy trzeba pozamieniać pliki systemowe w Viście a tego raczej sie nie da(próbowałem na 1000 sposobów) jeżeli wiecie skąd ściągnąć jakiś działający motyw który można uruchomić bez kombinacji lub jakiegoś patcha którego nie trzeba instalować ręcznie to bardzo proszę o informację i z góry dziękuję :mrgreen:

orph

zainstaluj sobie windowblinds 5 ,działa na viście, dzięki niemy będziesz mógł sobie zmieniać skórki, pełna gama do wyboru na skins.deviantart.com :mrgreen:

windowblinds już miałem…nie podobało mi sie…paskudne te motywy…znalazłem jeden program dzięki któremu można zmienić kolor okienek…ale to nadal nie to co w xp…program nazywa sie tuneUp i ściągnąć go można stąd =>http://www.tune-up.com/download/ mam nadzieje że wkrótce pojawi sie nowa wersja multi patchera…ale co tam to tylko wygląd systemu…ale tak na prawde denerwuje mnie wygląd standardowych okien w viście… jest ochydny…dlatego coraz częściej bywam na ubuntu :mrgreen:

OTy kosmos,co niektórzy userzy chyba chcą nagrodę za zaśmiecanie działu.JNJN

a może pan wie panie moderatorze jak zamienić pliki bibliotek (na te z patcha)w viście tak aby można było zmienić motyw?? przeszukałem forum o viście i nic na ten temat nie znalazłem :stuck_out_tongue: nie poszło mi aero a z tego co wiem tą przeszkodę można pominąć patchując viste i mieć o wiele fajniejsze motywy :lol:

Jak Ci aero glass nie poszło, to po instalacji motywu po spatchowaniu ux theme też Ci nie pójdzie, będziesz miał tylko trochę inny kolor okien, nie myl z glassem :slight_smile:

Ostatnio jedna znajoma osoba robiła taką skórkę podobną do XP dla systemu windows vista

Jak by co to tutaj masz screeny:

Skórka do vista przypominająca XP

pogadam z nim jeszcze żeby udostępnił to do pobrania :wink:

a da sie chociaż zmienić ich wygląd?? nie chodzi o kolor tylko kształt…bo spatchowane to ja mam przez jakiś program i rzeczywiście kolory sie zmieniają ale nie wgląd(przyciski itp tak jak to można było zrobić w xp) co ciekawe w xp udało mi sie ściągnąć program do zrobienia okienek przeźroczystych(na viście nie działa) zainstalowałem program do zrobienia efektu okien 3w (flip 3d) i działa na viście i na xp i nie muli ani nic w tym stylu[pytanie dlaczego nie poszło od razu z visty] ba! !!