Nowy Notebook

Witam chciałbym żebyście wyrazili opinie na temat notebook którego che kupić w Media Markt a konkretnie czy opłaca się go kupić dodaje ze chce go kupić na raty 0% wiec nie bardzo mam wybór kupić jakiś inny chyba że znacie jakiś sklep komputerowy z ratami 0%

Oto parametry tego komputera:

ACER

Procesor Intel® Core™ 2 Duo T 5800 (2,0 GHz, FSB 800 MHz, cache 2 MB L2), pamięć operacyjna 3072 MB

DDR2 800 MHz, dysk twardy 320 GB, matryca LCD 15,4" WXGA, nagrywarka DVD+/-RW DL, karta graficzna

Intel X3100 256MB , modem 56k V92, LAN 10/100 Mbps, karta sieciowa bezprzewodowa 802.11 b/g,

system operacyjny Microsoft Windows Vista™ Home Basic.

Normalnie kosztuje 2070 zł

do jakich zastosowań będziesz wykorzystywał ten notebook? i ile kosztuje?

Na pewno do internetu i myślałem do gier takich jak Gothic 3 i Gothic 3: Zmierzch bogów

Lenovo N500 NS74APB_3G - parametry podobne do asusa podanego przez ciebie, a tańszy.

Ale moge kupic tylko na raty, w Krakowie i czy nadaje się ten podany prze zemnie do tych gier które wymieniłem??

Mam do wyboru jeszcze taki:

HP 550 + torba w zestawie

Notebook

Procesor Intel® Core™ 2 Duo T5470 (1,6 GHz, FSB 800 MHz, cache

2 MB L2), pamięć operacyjna 2048 MB DDR2 800 MHz, dysk twardy

160 GB, matryca LCD 15,4" WXGA, nagrywarka DVD+/-RW DL,

karta graficzna Intel X3100 256MB , modem 56k V92, LAN 10/100

Mbps, karta sieciowa bezprzewodowa 802.11 b/g, system operacyjny

Microsoft Windows Vista™ Home Basic.

Raczej nie, a z faktu kiepskiej grafiki bo zintegrowana. Może pójść ale mało możliwe to jest wydaję mi się.

na tej karcie w zbyt wiele nie pograsz mam taką samą kartę to bezproblemowo gram np. w GTA san andreas lub np. need for speeda most wanted

pod warunkiem że będziesz miał najnowsze stery ![-o<

Pograsz gry z przed 3-4 lat. Z nowszymi tytułami mogą być spore problemy już :slight_smile: I jak już to Acer chyba lepszy bo ma proc szybszy.

z tych dwóch to acer chociaż karta jakaś bez rewelacji no i nie najnowsza już na tę chwilę. Ten acer za 2000???

Acer ma troszke leprzy procek w 3DMark06 CPU wygrywa o 300pkt. wiec wzial bym acera.Tu masz wszystko http://www.notebookcheck.pl/ staralem sie porownac do swolego japtopa ja mam lepsza grafe a gorszy proc.A w cod4 gram na low. i jakos leci.Ja na twoim miejscu poszukal bym lepszej okazji i wybral cos z dobra plyta gl. i grafika bo tego to nigdy nie wymienisz a za rok proca, ram a nawet dysk mozesz wymienic na lepsze a stare czesci sprzedaz na alegro i zwroci ci sie troche za nowe.Wiem to bo przezywam to teraz sam.

A co myślicie o tym

Notebook HP

Intel Dual Core T3400

3 GB RAM

320 GB

Radeon HD 3430 256 MB

Vista HOME BASIC

15’4" panoramiczny

4x USB

D-Sub

LAN 10/100/1000

WIFI 802, 11 a/b/g