Nowy PC - 5000 zł

Szukaj w google a nie pytasz się, było porównanie p45 do x48 i p35 i p45jest najbardziej energooszczędny z nich, a oc jest podobne do p3x, ale jak zapewne widzisz wyposażenie jest bez porównania lepsze i możliwość cf 8x8. Zapewne chciałbyś polecić foxconna p35 co? Bo msi p35 fir ma zworki i z fsb wyższym od 500 jest ma mniejszą wydajność lol.

O testach też napisałem, ale ty zwróciłeś uwagę na oczywistą, drugą część wypowiedzi :]

Pytałem o testy bo ich nie szukałem a co za tym idzie jeszcze ich nie widziałem ale ty musiałeś sobie dorobić całą resztę o Foxconn’ach i wydajnościach na MSI, nc.

Ludzie założyłem ten temat po to żebyście mi pomogli a nie się kłócili, ja wiem że każdy ma inne gusty upodobania itp :stuck_out_tongue: ale to odstawmy na bok. Powiedzcie mi czy ma czekać, na co czekać i tak dalej.

Ma czekać na nowe karty Radeona HD4870 i GeForce GTX260/280.

Pierwsza strona w google, nie ma oczywiście pełnego testu z kręceniem ale jak z egiełdy wiemy zależy to główne od sztuki na podstawie której wyciąga się wnioski na temat modelu :}

http://it-review.net/article/news/news/ … mainboards

http://www.trustedreviews.com/motherboa … latinum/p1

http://www.fudzilla.com/index.php?optio … &Itemid=40

maniekz , A co Ci się nie podoba w moim zestawie? 8800GTS? Kupiłem go na początku roku i wole go niż 8800GT. Jak ma się kasę to 200zł nie robi różnicy nad 10% wydajności. Dysk? A na co mi większy? Do gier (bo takie jest przeznaczenie mojego PC) wystarczy. Modecom Volcano? A powiedz mi co jest w nim złego? Jak go kupowałem to inne 650W były o wiele droższe. Po za tym nie mówię tu o oszczędności tylko o wydajności bo jeśli ktoś ma na wydanie na kompa 5000zł to na po ma pakować 2x 8800GT skoro niedługo maja wyjść nowe karty, może będą dużo wydajniejsze. Wiadomo że będą droższe. 8800GT w SLI to wydatek ok. 1000zł a nowe karty na bank będą po 1200-1500zł ale jakie to ma znaczenie skoro ma sie na wydanie 5000zł? Wiadomo ty byś kupił teraz 2x8800GT i chwalił się kolegą ze masz 2 karty 8800, a on kupi jedną i być może będzie wydajniejsza, a nawet jak będzie o podobnej wydajności to nie będzie problemów z SLI w grach bo nie w każdej to działa poprawie.

Ale czemu do mnie z tym 2x8800GT, pokaż mi gdzie napisałem żeby takie brał bo jak na razie to widzę, że przyczepiasz metkę nie tam gdzie trzeba. Pisałem przecież, że kompa może brać teraz z jakąś kartą po kosztach a potem dopiero jak będzie wiadomo co, jak i za ile przesiąść sie na inną. Ja bym nawet pojedynczej 88GT nie kupił max. 96GT no ale, że na piecuchu nie gram to już inna sprawa.

Słuchajcie on na OC sie nie zna więc pozostaje to co w standardzie :stuck_out_tongue:

maniekz , a czemu ty nie podasz jaki masz sprzęt?? :stuck_out_tongue:

A co to ma za znaczenie.

Ważne jest że trzeba brać teraz mocną bazę z e8400 (jakoże bez oc) i tak zagospodarować pieniądze aby te 1,5tys zł zostało na wymianę karty graficznej za te 3-6 miesięcy.

Słuchajcie a nie lepiej brać phenoma albo quada ?

Nie

Po co mu 4 rdzenie jak nie wykorzysta?? Zanim wykorzysta te 4 rdzenie to minie z rok, dwa lata a wtedy takie Q9300 będzie mało wydajne, bo będą wydajniejsze 4 rdzeniowe procesory.

A Quad jest wydajniejszy w grach od Phenoma.

Scorpio , już chyba 4 raz słyszę twój cytat xDD

DOBRA skoro wszystko już wyjaśnione to podajcie mi końcową konfigurację i go to shop :smiley:

MSI p45 platinum

2x2gb ddr2 ocz reaper 1066

2x320gb samsung f1

8800gt twintech/gigabyte rev.2

e8400

Zasilacz corsair hx620

Obudowa cooler master 690

Scythe ninja

pare scythe s-flex’ów 12’tek dla cichej cyrkulacji powietrza.

Reszta pieniędzy za pół roku na nową kartę graficzną np hd4870.

YEAH !!

gdzie tu masz u4e jakąkolwiek wzmiankę o laptopach, serwerach, lodówkach, odkurzaczach czy innych przedmiotach ? :expressionless:

jak komp do 5 tyś to komp do 5 tyś a nie ileś tam przedmiotów [1=1] :expressionless:

już gdzieś pisałem o PeCeteach z allegro

ciekawy sprzęt… ciekawy pod tym względem, że po 5 minutach użytkowania rozsypuje się tak =D>

do tych Ultra Super Hiper Max Full Wypas każda gra chodzi komputerach wkładają strasznej jakości zasilacze i obudowy