Tylko, że takich procesorów w x-kom nie kupisz. One są sprzedawane HURTOWO do PRODUCENTÓW komputerów. Taki procesor x-kom może sprzedać w swoich gotowcach ale nie konsumentowi. Konsumentowi sprzedaje się wersję BOX. Jeżeli x-kom sprzedał taki procesor wkładając go do pudełka i sprzedał go jako BOX to jest to wałek i nie sądzę by to zrobił.
Niewykluczone też, że ta seria jest identyczna dla OEM i BOX, wszystkie układy mogą mieć jedno oznaczenie. Sam procesor może być po prostu produktem OEM który zalegał w magazynie i poszedł na handel detaliczny.
UA [2digits-YEAR][2digits-WEEK] [3letters-Assembly and Diffusion]
UA 1706 PGT
UA [YY][WW] [1][2][3]
YY -> Year
WW -> Week
1 -> ATMP Location ([P]enang, Malaysia or [S]uzhou, China) (Exact factory addresses known )
2 -> Last letters of ATMP location.
3 -> Wafer Production ([S]aratoga or [T]exas) (addresses known)
@slavco Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Prosimy o wysłanie numeru zamówienia w wiadomości prywatnej. Zweryfikujemy zamówienie i wrócimy z odpowiedzią.
No, niekoniecznie Ja już dostałem dysk i chłodzenie z ewidentnymi śladami macania i zagiętymi kartonami wewnątrz opakowania, ale draki o to nie robiłem, bo chłodzenie nie miało zerwanej folii z radiatora, a dysk miał chyba godzinny przebieg tylko
Wierzę Natomiast obejrzałem pudełka od moich Ryzenów i nie da się dostać do procka bez uszkodzenia opakowania. Tajemnica odcisków staje się jeszcze bardziej interesująca.
Na szczęście prawo konsumenta daje ci w takich wypadkach 15 -30 dni do zwrotu towaru.
Może jakiemuś skośno-okiemu kitajcowi przez przypadek dotknęło się procesor podczas produkcji
Jedź tam do x-cum odcisk palca masz, niech su*i ich tam przeskanują